Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Közeleg a Föld Órája

Hetedik alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját március 23-án a WWF (World Wide Fund for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap). Aznap 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le egy órára a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára, illetve arra, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.
A környezettudatosság erősödését jelzi, hogy 2012-ben világszerte, így hazánkban is minden eddigi rekordot megdöntött a programban részt vevők száma. Magyarországon tavaly 93 magyar település, 467 vállalat és intézmény, valamint közel 9000 magánszemély mutatott jó példát. Az eseményhez csatlakozni kívánók idén is a www.foldoraja.hu weblapon regisztrálhatják vállalásaikat.
A WWF Magyarország ezúttal gyertyafényben ünnepli az összefogást, ezért március 17-ig tartó gyertyagyűjtési akciót hirdetett. A WestEnd City Centerben elhelyezett gyűjtőszigeteken összegyűlt régi gyertyákból, a 2013-as Föld Órája szimbólumaként, az alapítvány kiönti az ország legnagyobb gyertyáját. Március 23-án 19 órakor kezdődik a WWF Magyarország nagyszabású programja a WestEnd tetőkertjében, ahol Tóth Vera koncertje után, 20.30-kor lekapcsolják Budapest díszkivilágítását, majd hírességek segítségével meggyújtják az öt méter magas viaszóriást.

z.