Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megkezdik a lejáró EU-kártyák cseréjét

Idén lejárnak a 2009. évtől kezdődően, első alkalommal három év hatályossági idővel kiállított Európai Egészségbiztosítási Kártyák. Emiatt a nyári hónapokban jelentős ügyfélforgalom-növekedés várható, ezért a fővárosi kormányhivatal szakigazgatási szerve, az egészségbiztosítási pénztár megkezdte a 2013-ban még hatályos okmányok lejárati idő előtti cseréjét.
Az érvényességi idő lejártát megelőzően az EU-kártya cseréjét személyesen lehet kezdeményezni az ügyfélszolgálatokon (a fővárosban a XIII., Teve utca 1/a–c, valamint a XI., Fejér Lipót út 59. alatt). Előzetesen a www.oep.hu weboldalon lehet időpontot foglalni. Az ügyintézéshez nagykorúak esetében személyazonosságot, lakcímet és TAJ-számot tartalmazó okmányokat kell bemutatni; kiskorúaknál születési anyakönyvi kivonatot, szülői meghatalmazást, illetve a gyermek és a szülő személyazonosító és lakcímigazolványait szükséges elvinni.
A még hatályban lévő kártya cseréjére kizárólag a meglévő plasztiklap egyidejű leadása mellett kerülhet sor. A már lejárt kártyák pótlására vonatkozó igények postai és elektronikus úton is eljuttathatók az Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervhez.

z.