Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Oviparade1

Oviparádé – parádés hegyvidéki ovik

Közeleg az áprilisi óvodai beiratkozás időpontja, így nem meglepő, hogy az érintett szülők részletesen szeretnének tájékozódni arról, milyen és melyik intézmény lenne a legalkalmasabb csemetéjük számára. A hegyvidéki önkormányzati óvodák még a télen bemutatkoztak a Jókai Klubban, nemrég pedig a magánóvodák adtak ízelítőt kínálatukból az Oviparádén.

Mint egy hatalmas játszóházban, a Millenáris "D" épületének mindkét szintje megtelt március első szombatján a különféle magánóvodák kínálatát kipróbáló játszó, gyurmázó, ügyességi és logikai versenyben részt vevő lelkes gyerekekkel. Az Oviparádé színes kavalkádjában több hegyvidéki intézmény is bemutatta, mivel várja az apróságokat, ha szüleik oda íratják be őket.
A rendezvényhez készült kiadványt forgatva a XII. kerületből érkező érdeklődők örömmel nyugtázhatták, hogy a hegyvidéki magánóvodákban igen magas színvonalú munka folyik. Egy 2012 novembere és 2013 januárja között zajló kérdőíves adatfelvétel során negyvennyolc alapítványi vagy egyházi fenntartású és működtetésű óvodát, valamint ötvennyolc családi napközit hasonlítottak össze.
A kérdőív mérte a felszereltséget, az ellátottságot, valamint azokat a napi helyzeteket – például étkezés, testnevelés, mozgás, a szabadban eltöltött idő –, amelyekkel a gyermek találkozik majd. Kitért a szülők mindennapjaira is kiható nevelési elvekre és technikai szempontokra is, mint például a tandíj mértéke, vagy a nyitvatartási idő. A végeredményt az óvodák sokfélesége is befolyásolta.
Összesítésben az öt legjobb magánóvoda között két hegyvidéki is szerepel: a Micimackó Kuckója és a Happy Kids Nemzetközi Óvoda. Szintén e két intézményt a legjobban felszerelt, a legjobb szakember-ellátottsággal rendelkező, valamint a legjobb nyelvismereti képzést nyújtó óvodák között is megtaláljuk a listán, de a Micimackó a legjobb művészeti nevelést adók között is feltűnik. A legátfogóbb nevelési programmal rendelkező magánóvodák közt tartja számon a felmérés a Happy Kidset, míg a legegészségesebbek között a Dimenzió Óvodát.
A különböző bemutatók mellett a Millenáris színpadján változatos és látványos tájékoztató programok is várták a családokat, így minden bizonnyal sok szülő távozott azzal a megnyugtató érzéssel, hogy az áprilisi beiratkozás közeledtével sikerült meghoznia a megfelelő döntést.Oviparade2

ai.