Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Latogatocsucs_es_sztarvendegek_a_Hegyvideki_Fitparaden

Látogatócsúcs és sztárvendégek a Fitparádén

Szép lányok és erős emberek, no meg a kerületi sportegyesületek és iskolák részvételével rendezték meg a hagyományos hegyvidéki Fitparádét a MOM Sportban. Megválasztották a FitModel World idei győztesét: a következő évben Mészáros Rafaella képviseli Magyarországot a legnagyobb tengerentúli fitneszszépségversenyeken.

„Kiváló lehetőség arra, hogy minél többen testközelből is megtapasztalják az erő- és fitneszsportok szépségeit” – foglalta össze a Hegyvidéken már hatodik alkalommal megrendezett Fitparádéval kapcsolatos személyes tapasztalatait Simicskó István. A sportért és ifjúságért felelős államtitkár szerint rendkívül jelentős a szerepük a hasonló rendezvényeknek, ugyanis az aktív részvétel segítségével lehet a leghatékonyabban bevezetni a köztudatba a rendszeres mozgás, az egészséges életmód fontosságát.
Erre hívta fel a figyelmet Váczi János is, aki elmondta, hogy a Csörsz utcai sportcsarnokot 2007-ben a Fitparádéval nyitotta meg az önkormányzat. „Olyan családi sportprogramot kerestünk, amely méltó a létesítmény rangjához, így esett a választás az akkoriban még debreceni Fitparádéra. A bemutatkozás nagy sikert hozott, ezért úgy döntöttünk, véglegesen a kerülethez kötjük a kétnapos fesztivált” – beszélt a kezdetekről az alpolgármester, hozzátéve, hogy most először a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOM Sport közösen szervezte meg a rendezvényt, amelynek kínálatát az elmúlt évek legnívósabb ötven műsorszáma szolgáltatta.
A már megszokott bemutatók és nemzetközi versenyek mellett számos újdonság várta az érdeklődőket – emelte ki a Fitparádét megálmodó Buranits Ildikó, az önkormányzati tulajdonú sportlétesítményeket, így a MOM Sportot is működtető Hegyvidéki Szabadidősport Kft. ügyvezetője. A Hegyvidéken most először voltak láthatók a CrossFitt Challenge vizes számai és a bothúzó magyar bajnokság, ahogyan korábban a rúddal játszott labdás lacross, a tánctudást párbaj keretében értékelő Hip-Hop Battle, a szörfdeszkát használó Surfset Fitness-bemutató és a Hegyvidék Liga kispályás labdarúgótorna sem szerepelt a programok között.
Fociból egyébként sem volt hiány, a kerületi középiskolák legjobb négy csapata ezúttal is a Fitparádén mérte össze erejét. A győzelmet a fiúknál a Budai Középiskola, a lányoknál a Tüskevár iskola szerezte meg. A már hagyományos II. korcsoportos diákolimpiai döntők mellett az uszoda most először adott otthont a vízilabda ifjúsági Budapest-bajnokság aktuális fordulójának, valamint a szintén új kéttusaverseny vizes futamának.
„Az uszodai és a kerti programok látványos bővülése hozzájárult ahhoz, hogy minden eddiginél többen látogattak ki a rendezvényre, és az ezerhétszáz induló versenyző is rekordnak számít – sorolta a legeket Buranits Ildikó. – A főattrakcióként számon tartott FitModel World versenyein ugyancsak részvételi csúcs született. Évről évre erősödik a mezőny, nem véletlen, hogy aki idáig itt nyert, kivétel nélkül berobbant a nemzetközi fitnesz világába. Elég csak a háromszoros Arnold Classic-győztes Toldi Zsuzsira, vagy a háromszoros világbajnok Nagy Bettinára gondolni.” A verseny főszervezője úgy látja, az idei fitneszkirálynő, Mészáros Rafaella előtt hasonlóan szép jövő áll.
„Szépségversenyeken már értem el jó eredményeket, a fitnesszel azonban csak január óta foglalkozom komolyabban. A szegedi egyetemen élelmiszeripari mérnöknek tanulok, így különösen közel áll hozzám az egészséges életmód és táplálkozás, ezért próbálkoztam meg a FitModel World versennyel” – mutatkozott be Mészáros Rafaella, aki megígérte, hogy fitmodellként mindent megtesz az egészségtudatos gondolkodás népszerűsítése érdekében. Erre meglesz a lehetősége, hiszen a férfiak legjobbjához, Horváth Andráshoz hasonlóan egy évre szóló nemzetközi szponzorációt kapott címe mellé, valamint jövőre a FitModel World arcaként is viszontláthatja a közönség.
Az esemény egyik sztárvendége, a világon a legtöbbet fotózott Pro Fitness versenyző, Timea Majorova szerint a magyar lányok minden tekintetben az élvonalhoz tartoznak, így Mészáros Rafaellának jó esélye van, hogy befusson a profik között. A Fitparádé változatosságát emelte ki Jerome Ferguson, a www.bodybuilding.com arca, aki kijelentette: a programok sokszínűsége a legnagyobb tengerentúli versenyeken tapasztaltakat is felülmúlta.

-em-