Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Papp_Laszlora_emlekeztek

Papp Lászlóra emlékeztek

Papp László halálának tizedik évfordulója alkalmából emlékestet szervezett a MOM Kulturális Központ. A világ egyik legsikeresebb és mind a mai napig a legjobbak között emlegetett háromszoros olimpiai bajnok ökölvívója negyvenhárom éven át élt a Hegyvidéken.
„Nem még egyszer temetünk, hanem emlékezünk” – hívta fel a figyelmet fia, ifjabb Papp László az emlékesten. Elmondta, hogy a család és a közeli barátok nemrégiben úgy döntöttek, életre hívják a Papp László baráti kört. Ehhez mindenki csatlakozhat, amennyiben elfogadja a névadóhoz kötődő értékeket.
„Kevés olyan szavunk van, mint a »Papplaci«, ami minden magyarból ugyanazt a jóleső érzést váltja ki. A László Papp név pedig a külföldiek számára is sokatmondó, tiszteletet ébresztő” – fogalmazott ifjabb Papp László.
A feledhetetlen ökölvívó és a Hegyvidék kapcsolatát felidézve Váczi János alpolgármester elmondta, hogy a MOM Kulturális Központot 1951-ben a szomszédos Magyar Optikai Művek dolgozóinak építették. Itt kapott munkát Papp László, aki szívesen lett volna focista, végül mégis a vállalat ökölvívó-szakosztályát választotta. Edzés gyanánt rendszeresen felment futni a Normafához, ahol erősítésképpen baltával aprította a farönköket, s később tanítványaival is oda járt tréningezni.
„A Csaba utcai Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián egy hatalmas Papp László-képet függesztettek ki. Ennek szimbolikus a jelentése, hiszen a gyerekek egy igazi magyar hőst kaptak példaképül, nem pedig valamelyik külföldi sztárt” – hangsúlyozta Váczi János, aki szerint Papp László minden nehézséget legyőzött élete során, így vált mindnyájunk örökös bajnokává.
A köszöntőket követő színpadi műsor után egy rövid ünnepségre is sor került. A Hungarikum Szövetség képviseletében Birinyi József elnök bejelentette, hogy a szervezet a tagjai közé fogadta az édesapja – a magyar nemzeti örökség részét képező – életművét továbbvivő ifjabb Papp Lászlót.

em.