Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fejlesztések a Budai Középiskolában

Az előző tanév végén mobil színpadot, valamint új hangrendszert adtak át a Budai Középiskolában. Ezek különösen a tornateremben megtartott iskolai ünnepségeken és nagyobb rendezvényeken, köztük az évnyitón tesznek jó szolgálatot. Hiába szervezik ugyanis rendszerint négy részletben, évfolyamonként a programokat – az iskolába mintegy ezernégyszáz diák jár, őket egyszerre lehetetlen elhelyezni –, a hátsó sorokból alig lehetett látni és hallani a történéseket.
Ezen segít a negyven négyzetméteres, magas mobil színpad, amelynek további előnye, hogy egyszerűen szétszerelhető, így a tárolása sem jelent gondot. A legmodernebb technikát képviseli az új hangosító rendszer, a tizenkét csatornás keverőpultnak köszönhetően immár a koncertek megszólalására sem lehet panasz.
A mintegy négy és fél millió forint értékű fejlesztés költségeit az intézménnyel hosszabb ideje szoros kapcsolatot ápoló OTP Fáy András Alapítvány állta, a nonprofit szervezet ezt megelőzően a diákzenekar dobfelszerelését vásárolta meg. Az együttműködés az oktatás területére is kiterjed, az alapítvány ugyanis kilenc pedagógus számára lehetővé tette a pénzügyi és gazdasági ismeretek iskolai oktatását.

(M.)