Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fitparádé októberben

Idén is a MOM Sport ad otthont Közép-Európa egyik legnagyobb kétnapos multisport-fesztiváljának, amire húsz országból várnak érdeklődőket. A hagyományos nemzetközi fitnesz- és erősportversenyek mellett az október 19–20-i Fitparádé szervezői minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeznek a diák- és közösségi sportprogramokra.
A diákolimpia keretében ismét lehetőséget kapnak az általános iskola alsó tagozatos kisdiákjai, hogy a MOM Sport uszodájában telt ház előtt mérjék össze tudásukat, míg a középiskolások a műfüves pályán játszhatják le az őszi focibajnokság döntőjét. Az edzéseit a MOM Sportban tartó Uniqa Team hegyvidéki úszószakosztálya most először kéttusakupát szervez. A négy korcsoportban meghirdetett egyéni és csapatverseny úszószámait a 25 méteres medencében, míg a futást a Gesztenyés kertben rendezik.
Felnőtt focigálára várja a kerületi csapatokat a Hegyvidék Liga. A nevezéseket az info@hegyvidekliga.com címen fogadják. Látványosnak ígérkezik a Trial-bemutató, amelyen a résztvevők speciális kerékpárokkal különböző tereptárgyakat, változatos akadályokat leküzdve jutnak el a célig.
A tervek között szerepel egy lacrosse-torna megrendezése. A Magyarországon még kevésbé elterjedt játék lényege, hogy egy hálóvégű bottal kell továbbítani és gólba dobni a labdát. A játékosok védőruhában vannak, ugyanis a test-test elleni ütközés szerves része a mérkőzéseknek.

Szintén zajlik az egyeztetés az első hegyvidéki cheerleader show-ról. Az akrobatikus elemeket, emeléseket tartalmazó, torna jellegű bemutató valamennyi korosztály számára izgalmas és érdekes lehet.

(-os)