Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hatvan_evesen_is_finom

Hatvanévesen is finom!

Fergeteges bulival ünnepelték a Sport szelet hatvanadik születésnapját a fogaskerekűnél. A zöld színekbe öltözött különjáraton Puskás Peti adott koncertet, Qka MC és RicsiPí a humorról gondoskodott, Pindroch Csaba pedig a jegyeket ellenőrizte. Volt móka, kacagás, spinning és falatozás, valamint jókívánság egy távoli országból.

„Na, milyen?” – kérdezte Puskás Peti az Animal Cannibals Qka MC-jét, aki már a sokadik Sport szeletet majszolta. „Nagyon finom!” – jött az elismerő válasz. „Pedig már hatvanéves!” – csipkelődött az édesség „nyugdíjaskorával” az énekes, aki Lolával és Madaras Norbert olimpiai bajnok vízilabdázóval a városmajori állomáson spinning gépre pattant, hogy versenyt tekerjen a fogaskerekűvel két megálló – közel másfél kilométer – erejéig. „Nagyon fárasztó volt. Sajnos nekem nem, de Petinek sikerült megelőznie a fogast” – mesélte utána Lola.
Magyarország első szeletes csokoládéja hatvan évvel ezelőtt, a Népstadion átadásakor, 1953. augusztus 20-án született, ezt ünnepelték nemrégiben az erre az alkalomra zöldbe öltözött fogaskerekűn. A születésnapi különjáraton Juhász Roland és Torghelle Sándor válogatott magyar labdarúgók is felbukkantak, a mókáról RicsiPí és Qka MC, míg a jegyek kezeléséről Pindroch Csaba színművész gondoskodott.
Az utazás zenei aláfestését Puskás Peti biztosította, aki felejthetetlen élményként élte meg a „fogas-koncertet”. „Nagyon szeretem az ilyen eseményeket, sokkal személyesebbek, hiszen közel van a közönség, a gyerekek pedig mindig hálásak – mondta. – Jó volt itt zenélni, a fogaskerekű különleges és emblematikus közlekedési eszköze Budapestnek, a Sport szelet pedig emblematikus csokoládéja Magyarországnak.”
Az édességből hazánkban évente valamivel több mint 1790 tonnát vásárolnak a fogyasztók, ami mintegy 46,5 millió szeletet jelent. Népszerűségét nemcsak jellegzetes, finom ízének és alacsony árának, hanem a hozzá fűződő érzelmi kötődésnek is köszönheti – derül ki az Ipsos 2012-es felméréséből.
„Amikor anyukám készítette a reggelit, mindig Rudi volt, amikor apukám, akkor Sport szelet – mesélt a csokoládéhoz fűződő emlékeiről az egyik ünneplő, Gábor. – Egyébként hétköznap mindig apukám reggeliztetett minket öcsémmel suli előtt: zacskós kakaó, kifli és sportszelet, ez a három szerepelt a menün, no és persze fociedzés előtt is ezt a csokit kaptuk. Hetente legalább egyszer eszem egyet, ez nálam amolyan hagyomány. Ezért is jöttem el erre a bulira.”
A szervezők egy táblát helyeztek el a Széchenyi-hegyi megállóban, amelyre mindenféle jókívánságokat írhattak a látogatók. „Happy birthday from Japan!” – üzente rajta valaki. Bizony, Magyarország kedvenc szeletes csokoládéjának híre a hatvan év alatt eljutott a határokon túlra is.

BM