Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Csiribiri_csiribiri_zabszalma

Hegyvidéki Ősz - Csiribiri csiribiri zabszalma…

Aki emlékszik az előző évek hasonló hegyvidéki rendezvényeire, tudja, hogy a legkisebbek kedvence, Halász Judit nemcsak szórakoztatta, de mindig meg is dolgoztatta a gyerekeket. Nyelvtörőket, mondókákat, refréneket gyakoroltatott velük, és produkcióját mindvégig lelkes örömmel fogadta hatalmas közönsége.

Rendszeresen megörvendezteti ifjú nézőit a hegyvidéki rendezvényeken. Minek köszönhető, hogy ilyen gyakran elfogadja a meghívást? – kérdeztük Halász Judittól.

– Én is itt nőttem fel, és néhány nap múlva ismét hegyvidéki polgár leszek. De nem csak ezért. Mindig szívesen jövök a MOM-ba, itt volt az első fellépésem még a Németvölgyi Általános Iskola néptánccsoportjával. Nagyon lelkes, jó a hegyvidéki közönség.

Milyen volt akkoriban „németvölgyisnek” lenni? Mit szeretett a legjobban az iskolában?

– Mindenekelőtt a nagyszerű ének- és magyartanáromra emlékszem szívesen, ők fedezték fel a versmondói és éneklési képességemet. Szavalóversenyre küldtek, és nem is hoztam szégyent a fejükre, megnyertem a kerületi vetélkedőt. Úgy rémlik, további fordulót nem rendeztek… A tornatanárommal együtt hárman nagyon ügyesen keltették fel a gyerekek figyelmét mindenre. Amikor megtudtam, hogy a színészet is egy létező szakma, és éppen verset mondani, énekelni és jól mozogni kell hozzá, szinte már csak azzal foglalkoztam, hogy majd sikerüljön a felvételim.

Milyen műsorral készül a mostani fellépésre? Várhatnak-e új repertoárt a gyerekek, vagy a régi, nagy slágereket hallhatják majd?

– A Csiribirivel készülök. Mindig akkor szoktam szerkezetet váltani, amikor új lemezem jelenik meg, vagy karácsony előtt. Két lemez között többé-kevésbé ugyanazt a sorrendet követem. Vagyis bizonyosan elhangoznak már örökzöldnek számító dalok, meg valamivel fiatalabbak is, de az biztos, hogy a legtöbb ismerős lesz a közönségnek.

Vagyis azok a gyerekek, akik a kedvenceiket szeretnék hallani, biztosan nem csalódnak majd.

– Bízom benne, hogy így lesz, és ahogy már megszoktuk, a legtöbbjét együtt is éneklik velem.

Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után előbb a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, ám alig töltött ott fél évet, Várkonyi Zoltán már vendégnek hívta a budapesti Vígszínházba, és a következő évadtól leszerződtette. Azóta is a Víg tagja, amely Magyarország legnagyobb prózai színháza. Halász Judit a gyerekdalok legismertebb előadója, sok ezer koncertet adott Magyarországon. Magyarországon elsőként őt választották meg a lengyel gyerekek által alapított Mosoly-Rend Lovagjának. Ezt a díjat II. János Pál pápa és Peter Ustinov is az elsők között kapta meg.