Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szent_Mihaly-unnep

Hegyvidéki Ősz - Szent Mihály-ünnep

Szent Mihály-nap alkalmából szeptember utolsó hétvégéjén nagyszabású rendezvénysorozat lesz az országban. A programokból a Hegyvidék is kiveszi a részét: szeptember 28-án, szombaton a Garami Funky Stuff, 29-én, vasárnap az autentikus magyar népzenét játszó Tündök zenekar lép fel a Sirály sétányon. A második estét táncház és tűzgyújtás zárja.

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel – az M1 népszerű, azonos címet viselő műsorához kapcsolódva – a közmédia a Magyar Turizmus Zrt. részvételével hagyományőrző programsorozatot indít Szent Mihály napja alkalmából. A szeptember 28–29-i hétvégén kormányzati támogatással a magyarországi települések mintegy negyven százaléka ajánl kulturális, gasztronómiai vagy egyéb programot, s számtalan múzeumot ingyen lehet látogatni.
Több száz turisztikai létesítmény csatlakozik a kezdeményezéshez, ezek extra szolgáltatásokat, akciókat nyújtanak. A közmédia csatornái húszórás műsorfolyamban összesen huszonnégy helyszínről, az ország több mint ötven pontjáról jelentkeznek élőben azzal a céllal, hogy széles körűen bemutassák a nézőknek hazánk természeti és kulturális értékeit.
A XII. kerület a Hegyvidéki Ősz rendezvénysorozat keretében hangulatos utcabállal vesz részt az országos programsorozatban. Szombaton 19 órától a Garami Funky Stuff lép fel, hogy hangzásban és látványban felidézze a hetvenes–nyolcvanas–kilencvenes évek funky-, disco- és soulslágereit, majd 20.30 órától a zenekarvezető, Garami Gábor hasonló stílusban, lemezlovasként zárja a műsort.
Vasárnap 20 órától az autentikus magyar népzenét népszerűsítő Tündök zenekar ad koncertet, majd 21 órától az együttes tagjai táncba hívják a hallgatóságot. A táncház fénypontjaként este fél 10-től tűzgyújtás kezdődik. Ugyanebben az időben, összetartozásunk jelképeként, Ópusztaszeren, valamint az ország több száz településén egyszerre gyújtják meg a máglyákat a Szent Mihály-napi ünnepségek résztvevői.