Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_holland_favago_szorakozasa

A „holland favágó” szórakozása

A Bellator profi MMA világbajnoka, Végh „Pumukli” Attila után ismét egy sportlegenda látogatott el a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiára. Minden idők legsikeresebb K-1-versenyzője, a TEK Budo- és Küzdősportgála díszvendégeként Budapestre érkező Peter Aerts a sport szeretetének fontosságára hívta fel a Csörsz utcai edzőterem növendékeinek figyelmét.
A háromszoros világbajnok sportoló elmondta, gyermekkorában bokszolónak készült, azonban aggódó édesanyja nem engedte a ringbe, mert túlságosan durvának tartotta az ökölvívást. A szülői tiltás miatt kénytelen volt más sportágat választani. Először a labdarúgással próbálkozott, de jobban érdekelték a küzdősportok, így végül a taekwondo mellett kötelezte el magát.
A gyerekkorában megszerzett tudás is hozzájárult ahhoz, hogy a „holland favágó” – pályafutása kezdetén rendszeresen favágónak öltözve jelent meg a ringben – kétszeres kickbox-, hatszoros muay-thai- és háromszoros K-1-világbajnoknak mondhatja magát. Ráadásul Peter Aerts az egyetlen a K-1 huszonegy éves történetében, aki valamennyi döntőbe kvalifikálta magát – nem véletlen, hogy a fináléknak hagyományosan otthont adó Japánban óriási tisztelet övezi.
Ami a sikereit illeti, a rendkívül szerény és közvetlen, negyvenkét esztendős sportember bevallotta, számára a K-1 nem a küzdelemről, hanem a szórakozásról szól. Peter Aerts szerint nincs semmiféle titok, a lényeg, hogy mindenki azzal foglalkozzon, amit igazán szeret, mert ha így tesz, akkor az eredmények sem maradnak el. Éppen ezért arra biztatta a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia ifjú sportolóit, hogy mindig tiszta szívvel és jókedvvel járjanak edzésekre.
Mindehhez az akadémiát vezető és Peter Aertsot a Hegyvidékre csábító Lacza Ádám Illés annyit tett hozzá, hogy a mostanihoz hasonló látogatás hosszú távon meghatározhatja növendékeik jövőjét. A gyerekeknek ugyanis szükségük van arra, hogy személyesen is megismerkedjenek azokkal a sportolókkal, akik a példaképeik lehetnek.

(-os)

Véradás az akadémián

Adj vért, és ments meg három életet! Ez a mottója a Magyar Vöröskereszt hagyományos felhívásának, amelyhez idén a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia is csatlakozik. A Csaba utcai sportközpont kezdeményezésére szeptember 30-án 14 és 18 óra között adhatnak vért mindazok, akik ezzel is segíteni kívánnak embertársaikon. A többi között ökölvívást, kempót és dzsúdót is oktató hegyvidéki akadémia vezetői szeretnék, ha a sportsikerek mellett karitatív tevékenységgel a társadalmi szerepvállalásban is aktívan részt tudnának venni. További információk: www.hegyvidekharcosai.hu.