Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jatekos_utkereses_gyerekeknek2

Játékos útkeresés gyerekeknek

Igazi meglepetésekkel várták a családokat iskolakezdés idején a MOM Park Bevásárlóközpontban. A második alkalommal megrendezett „Sulin túl” programban hegyvidéki szervezetek nyújtottak segítséget a szülőknek, hogy izgalmas és hasznos elfoglaltságot találjanak kisiskolás gyerekeiknek, emellett pedig megnyílt egy különleges játékbolt is.

"Mit csináljanak a gyerekek a szabad idejükben? Milyen és mennyi foglalkozáson vegyenek részt, hogy értelmesen töltsék el a délutánjaikat, ugyanakkor ne legyenek túlterheltek sem? Két gyermek édesanyjaként az elmúlt években én is számtalanszor feltettem magamnak ezeket a kérdéseket. Ez a rendezvény mindenkinek megadhatja a válaszokat” – beszélt Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármester a kisiskolás gyerekek szüleit leginkább foglalkoztató gondolatokról a MOM Park Bevásárlóközpontban második alkalommal megrendezett „Sulin túl” program kapcsán.
Az eseményen számos hegyvidéki szervezettel megismerkedhettek a szülők, a kisiskolások, no és persze azok a tinik is, akik iskola után törzshelyükön, a MOM Parkban találkoznak. „Szinte mindennap itt vagyunk. Leülünk, dumálunk, benézünk az üzletekbe. Jó ez a rendezvény, végigjártuk a standokat, mindenhonnan hoztunk szórólapot. Gondolkodunk azon, hogy beiratkozunk táncolni, vagy valahova” – mesélte Barbi, aki barátnőivel közösen szeretne találni valamilyen iskola utáni elfoglaltságot.Jatekos_utkereses_gyerekeknek1
A választás senkinek nem volt egyszerű. „Nagycsoportos a kislányom, és még nem találtuk meg a neki való lehetőséget. Jó, hogy egyszerre több egyesület képviselőivel is találkozhatunk és beszélgethetünk. Nagyszerűnek tartom ezt a kezdeményezést!” – méltatta a programot Vera, aki gyermekével várta, hogy a különféle szervezetek a színpadon is bemutatkozzanak.
„Nagy változás köszöntött be a köznevelésben, azonban egyetlen egy dolog változatlan maradt: a gyerekeink szeretnek játszani és értelmesen eltölteni a szabad idejüket – hangsúlyozta Fodor Gábor, a hegyvidéki tankerület igazgatója, aki azt is elárulta, mi volt az oka annak, hogy majdnem elkésett a köszöntőről. – A lányaimat teljesen beszippantotta ez a rendezvény. Mentünk standról standra, hogy összegyűjtsük a pecséteket, amelyekkel értékes ajándékokat lehet nyerni.”
A MOM Park további két meglepetéssel is kedveskedett. Egy vándorkiállítás innen indul országjáró útjára, hogy bemutassa a Geomag mágneses építőjáték apró golyóiból és rúdjaiból kreált, nagyméretű, színes építményeket és a Sylvian Families erdei világának kisállataival berendezett életképeket. Az első emeleten pedig megnyílt a Játéksziget, ahol a családok nemcsak játékokat vásárolhatnak, hanem izgalmas kalandokban is részt vehetnek.Jatekos_utkereses_gyerekeknek3
"Kialakítottunk egy játszósarkot, itt okos és értelmes társasjátékok várják az érdeklődőket. A boltban található egy fejlesztősziget is, a gyerekek szüleikkel bújócskázhatnak, és Somodi Tímea gyógypedagógus, logopédus, tanár-terapeuta segítségével játékos formában teszteket oldhatnak meg ingyenesen, a nyitási időszakban" – sorolta Szűts Péter, a Formatex marketingigazgatója.
Mint mondta, cége kiemelt feladatot szánt az itteni boltnak. "Buda egyik legfontosabb közösségi központjába olyan családias üzletet álmodtunk – jelentette ki –, ahol a választék meghatározó részét a fejlesztő-, a gyerekek mentális, kognitív és kreatív intelligenciájának kibontakozását bizonyítottan elősegítő játékok teszik ki."

Boussebaa Mimi