Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Képzési támogatás - A Budai Rajziskola ösztöndíjpályázatának eredménye

A 2001-ben indított támogatási programja alapján tizenharmadik alkalommal írt ki pályázatot a Budai Rajziskola fenntartója, a Vizuális Kultúráért Alapítvány. A pályázati támogatás lehetővé teszi, hogy a kerületben lakó és tanuló tehetséges gyerekek, fiatalok kedvezményes művészeti képzésben részesüljenek a Budai Rajziskolában. A kedvezmény mértéke a választott tanfolyam önköltségének átlagosan 90%-a.

Kepzesi_tamogatas1
Verdin Emma rajza

A résztvevők az Alkotás utcai iskolában kiváló művésztanárok vezetésével ismerkedhetnek a képző- és iparművészet különböző területeivel, a rajzolás és festés alapjaival. Mindez a személyiség fejlesztésén keresztül sok más tanulmányi területen segíti a gyerekek, fiatalok továbbhaladását.
A 2013–2014-es tanévre 52 pályázat érkezett. A Vizuális Kultúráért Alapítvány és a Budai Rajziskola pályázati bizottsága arra törekedett, hogy döntésében a tehetségek segítése és a családi-szociális szempontok egyaránt érvényesüljenek. A pályázati támogatást a különböző korosztályi kategóriákban összesen 25 fő nyerte el, és kezdheti meg a képzést szeptemberben.
A pályázat nyertesei a 2013–2014-es tanévben: Csépe Álmos László (12 éves), Csépe Orsolya Virág (7), Fekésházi Panna (8), Ferenci Fruzsina (18), Geréb Magdolna (17), Horváth Dóra Anna (12), Horváth Eszter Liza (10), Horváth Lili Léna (11), Horváth Réka (14), Járja Réka (11), Kerezsi Dominik Balázs (13), Kicsiny Márta (18), Kiss Zsófia Fruzsina (9), Kopányi Aliz (7), László Fanni (14), Perendi Marianna (15), Pusztai Rozina (15), Sárközy Zsófia (14), Szatmári Ábel (16), Szatmári Bendegúz (18), Smithing Júlia (15), Takács Stefánia Mária (13), Tóth Liza (8), Vajda Sára (8), Verdin Emma (10).
Kepzesi_tamogatas2
Kiss Zsófia Fruzsina alkotása