Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

MOM Sport: elégedett külföldi vendégek

Nemzetközi sportberkekben is egyre ismertebb a MOM Sport. Ezt bizonyítja, hogy az utóbbi időben több külföldi válogatott készült a Csörsz utcai sportcsarnok falai között, míg nemrégiben egy montenegrói parlamenti küldöttség tanulmányozta a létesítmény működését.
A sportközpontot üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. ügyvezetője, Buranits Ildikó elmondta, a délszláv állam országgyűlésének kulturális, sport-, ifjúsági és tudományos bizottsága Budapesten egyedül a hegyvidéki csarnokot látogatta meg. A képviselők kipróbálták a nemrég megnyílt F&M fitness & more szolgáltatásait.
„A küldöttség tagjai elsősorban a gyermeksportolási lehetőségekre voltak kíváncsi, és úgy tűnt, elégedettek a látottakkal, hiszen az eredetileg negyvenöt percesre tervezett bejárás végül két óra hosszat tartott. Elismerően szóltak az épület sokoldalúságáról, valamint megállapították, hogy példaértékű az a programszervezés, aminek köszönhetően nemzetközi összehasonlításban is rendkívül gazdag és sokszínű a házban zajló gyermeksportélet” – foglalta össze az elhangzott véleményeket Buranits Ildikó, aki hozzátette, hogy az elmúlt hetekben már a negyedik válogatott érkezett Kuvaitból edzőtábort tartani a MOM Sportba.
Elsőként a gyermek-, majd az ifjúsági kézilabdások vendégeskedtek a házban, az U19-es világbajnokságot követően pedig a felnőttcsapat is a csarnokban készült. Szeptember közepén a kuvaiti nemzeti futsalválogatott választotta edzőtábora helyszínéül a sportközpontot.
Az arab ország sportmenedzserei már jelezték, hogy a jövőben szeretnék igénybe venni az F&M fitness & more és a Fájdalom Ambulancia szolgáltatásait. Mindez egybevág a MOM Sport célkitűzéseivel, aminek egyik fontos eleme a hegyvidéki sport- és egészségturizmus fellendítése.

(m.)