Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ovodas_vagyok_vigyazz_ram

„Óvodás vagyok, vigyázz rám!”

Mikor megyünk át a zebrán? Hogyan kell biciklivel közlekedni? Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre könnyedén válaszoltak a Normafa Óvoda nagycsoportosai, akiknek Fonti Krisztina és Váczi János hegyvidéki alpolgármesterek, valamint Hoffmann Kornél kerületi rendőrkapitány láthatósági mellényeket adott át, hogy biztonságosabbá tegyék az óvodába járásukat.

„Hoztunk nektek egy mellényt, amire az van ráírva, hogy hegyvidéki óvodás vagyok, vigyázz rám! Szeretnétek hazavinni?” – érdeklődött Váczi János hegyvidéki alpolgármester a Normafa Óvoda nagycsoportosaitól, akik torkuk szakadtából feleltek igennel a kérdésre.
Kilencvenhat kisgyermek kapott láthatósági mellényt, sőt, az elméleti oktatást követően lehetőségük nyílt arra is, hogy az udvaron felállított KRESZ-pályán gyakorolják, amit hallottak. Hogy ez mennyire volt sikeres, arról a „szóvivőjük”, Kristóf mesélt: „Ez a mellény azért van rajtam, hogy biztonságosan tudjak közlekedni. Az autósok majd észrevesznek a sötétben is. Most sok mindent megtanultam, rájöttem arra, hogy nagyon oda kell figyelnem a közlekedésre, és nem csak azért, mert alacsony vagyok!”
Hoffmann Kornél, a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője elmondta, a kezdeményezés célja a többi között az is, hogy növeljék a gyerekek biztonságérzetét: „Nemrégiben kezdődött a közlekedésrendészeti programunk, ennek keretében meglátogattunk néhány óvodát. Eddig nagyon pozitívak a visszajelzések. A nagycsoportosoknak már van némi tapasztalatuk, ismeretük, de ezeket tovább kell mélyíteni!”
Összesen 516 láthatósági mellényt osztottak ki a hegyvidéki óvodák nagycsoportosai között, hogy mindnyájan tudják, hogyan kell szabályosan és biztonságosan közlekedni. Fonti Krisztina alpolgármester elárulta, miért tartja fontosnak a Hegyvidéki Önkormányzat, hogy a gyerekek tisztában legyenek a KRESZ-szel: „Elengedhetetlen, hogy már kiskorukban találkozzanak a közlekedési szabályokkal, ez nagyon fontos a saját biztonságuk és az egész közlekedési morál szempontjából is! Éppen ezért szeretnénk lehetőséget biztosítani a hegyvidéki nagycsoportos óvodásoknak, hogy elsajátíthassák ezeket az alapismereteket.”

(B.)