Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szelektív hulladékgyűjtés: internetes adatbázis

Március végén kezdte meg a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés fővárosi rendszerének kiépítését az FKF Zrt. Azóta több tízezer műanyag és papírhulladék tárolására szolgáló tartályt helyeztek ki a lakóingatlanokban. Arról hogy melyik utcában mikor telepítik a gyűjtőedényeket, az ürítési napokhoz hasonlóan a www.fkf.hu honlap ad tájékoztatást.

Budapest teljes területén várhatóan 2015-re valósul meg a házhoz járó szelektív hulladékgyűjtés, addigra a lakótelepi és belvárosi övezetekben összesen 83 000 darab 240 literes, míg a kertvárosi, családi házas kerületekben 320 000 darab 120 literes, műanyag és fém-, valamint papírhulladék-gyűjtő tartályt helyez ki az FKF Zrt.
Folyamatosan frissül a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés internetes adatbázisa. A www.fkf.hu oldalon a megújult keresőmotor segítségével néhány egyszerű lépést követően mindenki megtalálhatja a lakóingatlanára vonatkozó legfontosabb adatokat.
Ehhez mindössze rá kell kattintani a honlapon lévő „Házhoz menő szelektív gyűjtés” linkre, majd a bal oldali mezőben a „Gyűjtőtartályok kiszállításának ütemterve” feliratra. Így azokról az ingatlanokról kap információkat az érdeklődő, amelyeknél már működik a szolgáltatás, vagy az adott cím egy hónapon belül bekerül a rendszerbe.
Akinél a közeljövőben még nem elérhető a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, viszont szeretné tudni, náluk mikor várható a tartályok kihelyezése, a honlap középső információs felületén, a projektlogók alatt, „A gyűjtőtartályok kiszállításának tervezett ütemezése 2014. decemberig” című menüpontból tájékozódhat. Az itt megnyíló táblázatban kerületi bontásban, ábécésorrendben szerepelnek az utcák, és az adott ingatlan mellett feltüntetik, hogy az FKF Zrt. mikorra tervezi a szolgáltatás elindítását.

(em.)