Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tilos_a_posta_elott_a_parkolas

Tilos a parkolás a posta előtt

A tiltás ellenére mindennapos látványnak számítanak a járdára felálló autók a Városmajor utcai Budai Központi Kézbesítő Posta előtt. Pedig a szabálytalanság sokba kerül, a közterület-felügyelők vagy a rendőrség emberei ugyanis a rendelkezések értelmében tízezer forintos bírságot rónak ki a tilosban parkolásért. Nincs lehetőségük mérlegelni, a tábla figyelmen kívül hagyása miatt kötelességük eljárni.
Élelmes autósok ugyan már két alkalommal a járdára parkolást megengedő kiegészítő jelzést szereltek fel a Csaba utcai kereszteződés közelében, ám a szinte azonnal eltávolított hamis tábla természetesen nem jelent mentességet. Az érintett szakaszon azért nem lehet autóval megállni, mert a kanyarodósáv és a szűk keresztmetszet miatt a Városmajor utca e részén kivitelezhetetlen a járda melletti parkolás – mondta el kérdésünkre Dávid Gábor, a Hegyvidéki Közterület-felügyelet vezetője.
Az érvényes szabályozás a járdára felállást sem teszi lehetővé, mivel ebben az esetben az autók és a házfal között túl kevés hely marad a gyalogosoknak. Ezért a tervezett parkolóház felépítéséig továbbra is csak a Városmajor utcai buszmegálló után, valamint az utca másik oldalán és a Városmajor mellett parkolhatnak a posta ügyfelei.

mm.