Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Aerobikosok versenye

Színvonalas versenyekre számíthatnak mindazok, aki megnézik az Aerobik Egyetemi és Főiskolai Bajnokság és Diákolimpia Döntőt április 26-án. A rangos eseményhez kapcsolódva a Semmelweis Egyetem TSK – Testnevelési Egyetem nagycsarnokában Fitneszaerobik Napot rendeznek, amelyen közös sportolás és látványos bemutatók várják az érdeklődőket.

A TFSE szervezésében immár második alkalommal rendezik meg az Aerobik Egyetemi és Főiskolai Bajnokság (MEFOB) és Diákolimpia Döntőt, valamint a Fitneszaerobik Napot a TF Győri úti atlétikacsarnokában. A MEFOB-on a magyar felsőoktatásban tanuló hallgatók vehetnek részt, míg a többfordulós diákolimpia döntőjébe a kelet- és nyugat-magyarországi régiók legjobbjai jutnak be – mondta el lapunknak Katus Tamás versenyigazgató, a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakágának vezetője.
Mindkét versenyrendszer számai színpadon zajlanak majd. A program április 26-án 10 órakor kezdődik, míg a TF E-termében 12 órától startol a MEFOB FTL (Follow The Leader), vagyis a „Kövesd az oktatót”, valamint az FTL Dance és az FTL Step. A színpadi versenyszámok rendkívül összetettek és szórakoztatók, az itt indulók valamennyien magas szintű felkészültségről adnak tanúbizonyságot, az FTL-versenyszámokban viszont bármely hallgató bátran elindulhat gyakorlatilag előképzettség nélkül. Az FTL nyílt óráiba rajtszám nélkül is bele lehet „kóstolni”.
Színvonalas versenyre van kilátás, hiszen az egyetemistakorú hallgatók már nemzetközi szinten is bizonyították tehetségüket. A TFSE versenyzői ott voltak a 2011-ben Kínában, Shenzenben megrendezett Universiadén, többen közülük a magyar válogatott tagjaként 2012-ben a szófiai világbajnokságon 6., a kolumbiai világjátékokon 4. helyezést szereztek, csak egy hajszállal lemaradva a nem olimpiai játékok „olimpiájának” dobogójáról.

M.