Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Frizbisek_figyelem

Frizbisek, figyelem!

Nagyszabású frizbiversenyt rendeznek április utolsó hétvégéjén a KFKI csillebérci telephelyén. A hetedik alkalommal meghirdetett Budapest Ultimate Bajnokság tavaszi fordulójában azok is kipróbálhatják magukat, akik mostanáig csak kedvtelésből dobálták a korongot. A nyílt versenyen teljesen kezdők és vidéki csapatok is elindulhatnak, a résztvevők nemére és korára sincs megkötés. Így mindenki számára adott a lehetőség, hogy elnyerje a „Budapest bajnoka” kitüntető címet.

A frizbi több mint két évtizede jelent meg Magyarországon, négy típusa közül az ultimate az egyik legfiatalabb hazai csapatsport. Kispályás változatában két ötfős gárda küzd egymással egy közel kézilabdapálya méretű területen. Az nyer, akinek az ellenfél védekező játéka ellenére többször sikerül eljuttatnia a korongot a pálya végén kijelölt téglalap alakú zónába, ami korántsem egyszerű feladat. Külső szemlélőként is érdekes és izgalmas sportág ez, látványos dobások, vetődések tarkítják, és rengeteg futás teszi mozgalmassá.

További információk és a nevezés részletes feltételei a www.frizbi.hu, valamint a szervező budapesti frizbicsapat, a LOL www.loltimate.wikidot.com/bub honlapján olvashatók.

-os