Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vivosztarok_a_paston

Vívósztárok a MOM Sportban

A világ legjobb kardvívói adtak egymásnak randevút a MOM Sportban megrendezett WestEnd Gerevich–Kovács–Kárpáti Férfi Kard Világkupa és a Zarándi Csaba Férfi Kardcsapat Világkupa versenyen. Beszédes adat, hogy a több mint kétszáz egyéni indulóból (a hegyvidéki minden idők egyik legnépesebb világkupája volt) az első 16 kiemelt megegyezett a világranglista 16 legjobb kardvívójával.
Pástra lépett az elmúlt hat év valamennyi olimpiai és világbajnoka, az olasz Montano, a kínai Zheng, a német Limbach, a koreai Von, az orosz Resetnyikov és Kovaljev. A legnagyobb múltú magyarországi vívóeseményről nem hiányozhatott London bajnoka, Szilágyi Áron sem, és eljött a világranglista első két helyezettje, a koreai Gu és Kim is.
A MOM Sport nagycsarnokában telt ház, több mint ezer szurkoló várta a versenyzőket, a hazai pálya pedig láthatóan feldobta a magyarokat, ketten is bejutottak a legjobb nyolc közé. Végül Szilágyi Áront csak a döntőben tudta megállítani Gu Bon Gil, míg a mindössze 21 éves Szatmári András (a negyeddöntőben ő is a koreaitól kapott ki) remek vívással a hatodik helyen végzett.
Szatmári a versenyt követően azért bosszankodott, mert sokáig vezetve szenvedett vereséget koreai ellenfelétől. Szilágyi Áron a kétszeres világelső olasz Montano elleni győzelmét emelte ki, egyúttal köszönetet mondott a közönségnek a fantasztikus szurkolásért.
A Zarándi Csaba verseny már korántsem alakult ennyire jól, a kardcsapat a nyolcaddöntőben egy tussal kapott ki az ukránoktól. A helyosztón már jobban ment a vívás, így a magyarok végül a kilencedik helyen zártak.

-ály