Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidek_alkalmazas_a_cimerkiallitason

Hegyvidék-alkalmazás a címerkiállításon

Rendhagyó, egy éven át megtekinthető kiállítást mutatott be a WestEnd City Center. A Nyugati téri bevásárlóközpont folyosóin 259 település, köztük fővárosi kerületek címerét helyezték el egy-egy QR-kód társaságában. A kód beolvasására alkalmas mobiltelefonnal a látogatók megismerhetik a címerek leírását, valamint a hozzájuk tartozó települések, városrészek rövid történetét.
Különleges meglepetésben lehet része mindazoknak, akik a Hegyvidéki Önkormányzat logójához kapcsolódó kódot olvassák be a tárlaton. A XII. kerületről ugyanis nemcsak egy sablonszerű összeállítást találhatnak az érdeklődők, hanem letölthetik telefonjukra az ingyenes Hegyvidék-alkalmazást, amelynek segítségével kategóriák szerint böngészhetnek egy tekintélyes méretű adatbázisban.
A menüpontok között az önkormányzati intézmények szolgáltatásai éppúgy megtalálhatók, mint a látnivalók, nevezetességek fotókkal illusztrált, térképes adatlapjai, a kedvelt túraútvonalak, a sportolási és szabadidős lehetőségek, továbbá az éttermek, kávézók, vagy éppen a patikák és orvosi rendelők címei, telefonszámai – mindazok az információk, amelyek nemcsak az itt élők, dolgozók, hanem a vendégek, turisták számára is érdekesek, fontosak lehetnek. A kiállítás alkalmából egy új menüpont alatt most már a hegyvidéki címer történetéről is részletes tájékoztatást kaphatnak az iOS és Android eszközökön elérhető alkalmazás használói.

z.