Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tel_vegi_kozteruleti_fejlesztesek

Tél végi közterületi fejlesztések

Az utóbbi hetek enyhe időjárását kihasználva a kerület több pontján végeztetett el kisebb-nagyobb járda-, lépcső- és útfelújításokat az önkormányzat. Különösen a környéken élő idősek közlekedését könnyíti meg, hogy a Hangya utcától a Mártonlak utcáig egy körülbelül százméteres szakaszon fémre cserélték a vandálok által többször összetört fakorlátot. Biztonságtechnikai beavatkozás történt a Kiss János altábornagy utcai iskola előtt is, ahol teljesen felújították, megerősítették a kifutást gátló korlátot, és helyreállították a kitört oszlopokat is.
Korábban számos bejelentés érkezett az önkormányzathoz, hogy az autósok rendszeresen a Szarvas Gábor úti körforgalom szélén parkolnak. Ezzel nem csupán a buszok fordulását akadályozták, hanem a gyalogosok áthaladását is megnehezítették. Minderről már múlt időben írhatunk, hiszen a kérdéses területre parkolásgátló oszlopokat telepítettek.
Pótolták az ellopott pollereket a Mártonhegyi úton, ezeket vélhetően a szabálytalanul megállni akaró autósok tüntették el illetéktelenül. Rossz állapotban volt az árok melletti beton védőkorlát az Ágnes úton, ezért az Ágnes köz és a Bürök utca közötti, mintegy hatvanméteres szakaszra kiemelt szegély és korszerű szalagkorlát került.
Nemrégiben leomlott az utat tartó rézsű a Fogaskerekű út 14. szám előtt, és magával rántotta a burkolat egy részét. A terület megerősítése azonnal megkezdődött, a kritikus szakaszon szalagkorlátot is építenek. Szintén napokon belül kijavíttatta az önkormányzat a Virányos út egyik fekvőrendőrének részleges süllyedését.
Több felületi hiba zavarhatta a gyalogosokat a Kiss János altábornagy utca járdáján. A viacolor burkolat helyreállítása, valamint az aknafedlapok körüli hézagok aszfaltozása a Böszörményi út és a Törpe utca között már megtörtént, a következő napokban a Németvölgyi útig terjedő szakaszt is kijavítják. Hasonló volt a helyzet a Városmajor utca páratlan oldalán a Csaba és a Kék Golyó utca között, ahol szintén megszüntették a botlásveszélyes járdahibákat.
Folyamatban van a Pagony utca 10. szám előtti sebességcsillapító küszöb átépítése, az új fekvőrendőrt a hatályos útügyi műszaki előírásoknak megfelelően készítik el. Megkezdődött a Kútvölgyi úti játszótér húszméteres támfalának újjáépítése, továbbá az Ada utcai lépcső rekonstrukciója. Ez utóbbi hosszabb időt vesz igénybe, ezért először ideiglenes falépcsőt alakítottak ki. A munka során elbontják, majd visszaépítik a lépcső alsó karját, amivel március közepére végeznek.
Régi probléma, hogy túl gyorsan haladnak az autósok a Normafa úti rendelő előtt. Ennek megszüntetése érdekében, az orvosok és a páciensek kérésére, az épület bejárata előtt kétoldalt egy-egy fekvőrendőr készül. Zajlik a kátyúzás is, a következő időszakban egyebek közt az Ágnes úton, az Agancs utcában, a Kázmér úton, a Hollósy Simon utcában és a Székács utcában dolgoznak a szakemberek.

mm.