Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Edzőtáborban a hegyvidéki harcosok

Balatoni összetartáson vesznek részt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempósai, a hagyományos nyári edzőtábor célja a technikai, erőnléti és mentális képességek fejlesztése. Lacza Ádám Illés, Kornély György, Németh István és Szilágyi András mesterek irányításával reggelente futás és erősítés, délelőtt és délután pedig különféle technikai, valamint taktikai gyakorlatok szerepelnek a programban.
„A mieinken kívül öt másik egyesület sportolói is csatlakoztak a táborhoz, így több mint száz növendékkel foglalkozunk – mondta Lacza Ádám Illés, az akadémia kemposzakosztályának vezetője. – Izzasztó tréningeket tartunk, de odafigyelünk arra is, hogy jó legyen a hangulat. Szeretnénk, ha a sportolók egy kicsit nyaralnának is, hiszen csak kevés idejük marad kipihenni az első fél év versenyeinek fáradalmait, a magyar bajnokság ugyanis szeptemberben a Herceghalmi Kempo Kupával folytatódik.”
Érdekesség, hogy a többszörös világbajnok és világkupagyőztes Lacza Ábel meghívására Balatonlellére érkezett Togrul Ibrahimli, az azerbajdzsáni kemposzövetség elnökének fia. Togrul a nemzetközi mezőnyben Ábel egyik legkeményebb ellenfelének számít, rendre nagy csatákat vívnak a különböző viadalokon.

-ály