Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kondizas_a_szabadban

Kondizás a szabadban

Újabb ingyenes sportolási lehetőséggel bővült a MOM Sport Uszoda és Sportközpont kínálata. A kerti részen, a nemrégiben megújult játszótér mellett felépített Street Gym szabadtéri tornapályát a felnőtt amatőr sportolók igényeinek megfelelően alakították ki.
Átadás előtt a berendezéseket a Street Workout és a Freestyle magyar sztárjai tesztelték, akik elégedettek voltak az eredménnyel. Buranits Ildikó, a MOM Sport igazgatója elmondta, hogy egyedi fejlesztésről van szó, amelynek különlegessége, hogy a gumiburkolattól az utolsó csavarig minden darab Magyarországon készült.
A részben egymáshoz kapcsolódó, ugyanakkor egyenként is teljes értékű berendezéseken a többi között fekvőtámaszt, felülést, valamint húzódzkodásos, lábemeléses gyakorlatokat lehet végezni. Bár ezek egy része a kezdők számára szinte erőbemutatónak tűnhet, némi felkészüléssel kortól és nemtől függetlenül bárki elsajátíthatja a speciális mozgásformákat.
A Street Gym máris nagy népszerűségnek örvend a MOM Sport vendégei körében, akik ingyen használhatják a szabadtéri „kondiparkot”, csoportos órákat viszont kizárólag szerződött partnerek tarthatnak ott. Nagyon fontos, hogy a pályát biztonsági okokból a 14 éven aluli gyerekek nem látogathatják, ők a szomszédos játszótéren élhetik ki mozgásigényüket.
A szabadidős, amatőr sportolók hétköznaponként az F&M Fitness and More edzőjétől kaphatnak ingyenes tanácsokat. A szakember a helyszínen megmutatja a tornaeszközök helyes használatát, valamint javaslatot tesz az edzéstervre.

-os