Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

MOM_Mozikert

MOM Mozikert: jó filmek csodás környezetben

Csillagos ég, friss levegő, klasszikus filmek. A nosztalgiázni, kikapcsolódni vágyó hegyvidékiek újra átélhetik a régi mozikertek romantikus hangulatát, ugyanis ismét szabadtéri filmvetítéseket szerveznek a MOM Kulturális Központ kertjében. Hambuch Gerda igazgatónő mesélt az eddigi tapasztalatokról, valamint arról, miért érdemes a nyári szerda estéket a MOM Mozikertben tölteni.

A MOM kertjében 2011 nyara óta tartanak szabadtéri vetítéseket. Mennyire népszerű ez a program a hegyvidékiek körében?

– Évről évre egyre inkább. Nem csoda, hiszen az emberek ilyenkor nagyon vágynak a szabadba. A kertmozik különleges, semmi máshoz nem hasonlítható atmoszférát nyújtanak, ahol a film és a környezet együttese adja a különleges moziélményt. A szabad ég alatt más filmet nézni, mint egy zárt teremben. „Ér” hangosabban nevetni, leheveredni a fűbe, hűvösebb időben beburkolózni egy nagy pokrócba. Remélhetőleg egyre több kulturális szervező ismeri fel a kertmozi jó hangulatú, kötetlenebb, mára ugyan kissé elfeledett, de talán újra divatossá tehető műfaját, ami nemcsak a Balaton, vagy a Velencei-tó partján, hanem a város szívében is remekül működik.

Milyen filmkínálattal várják a mozizni vágyókat?

– Miként tavaly, úgy az idén is a filmek kiválasztásánál az egyik fő szempont volt, hogy könnyed, de igényes nyáresti szórakozást nyújtsunk. A kínálatban szerepel dráma, vígjáték, romantikus, kaland- és természetfilm, így minden érdeklődő megtalálhatja a számára vonzó témát. A fajsúlyosabb alkotások vetítését őszre és télre tartogatjuk, az épület színház- vagy kupolatermébe. A tartalmi szempontokon túl természetesen a jogdíj kérdését is figyelembe kellett vennünk. A filmforgalmazó cégekkel minden évben egyeztetjük a vetítési jogokat.

Hogyan ajánlaná a programot azoknak, akik még nem jártak a MOM Mozikertben?

– Itt, Buda szívében, a MOM Kulturális Központ kertjében egy ilyen nyáresti program remek kikapcsolódás lehet, hiszen a mozikert igazi közösségi műfaj. Csodálatos környezet, fákkal körülvett nézőtér, baráti társaságok, jó filmek – mindez önmagáért beszél. A nézőtér mellett található kávézóterasz nyitva tartását is a filmvetítésekhez igazítottuk.

A MOM Mozikert szerdánként 21 órától látogatható – most is ingyenesen. A vetítések előtt minden alkalommal könyvcsereberét rendeznek a Sirály sétányon, és ha az időjárás engedi, alkalmanként térzenével, valamint kézműves műhellyel várják a vendégeket. A mozikertről és a MOM egyéb nyári programjairól további információkat a momkult.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

BM