Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nagycsaladosok_dijaztak_az_onkormanyzatot

Nagycsaládosok díjazták az önkormányzatot

Újkígyós, Gyermely és Biatorbágy mellett a XII. kerület tevékenységét ismerte el az idén Családbarát Önkormányzat díjjal a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). A Családbarát Önkormányzatok Találkozóján, a népesedés világnapja alkalmából rendezett díjátadón a Hegyvidéki Önkormányzatot Pokorni Zoltán polgármester képviselte, aki Székely Hajnalkától, az országos szervezet elnökétől vette át az elismerést.
„Szeretnénk közösséggé formálni a Hegyvidéken élő családokat. A közösségi együttléthez természetesen kell hely, alkalom is, ezért igyekszünk lehetőséget biztosítani összejöveteleknek, üdüléseknek, különböző klubfoglalkozásoknak” – mondta Pokorni Zoltán. Mint hozzátette, a fejlesztések, programok kidolgozása során igyekeznek kikérni az érintett családok véleményét, ami nemcsak azért fontos, mert nagyon jó ötleteket kap az önkormányzat, hanem azért is, mert az emberek értékelik, hogy bevonják őket a döntéshozatalba.
A Sárváron rendezett díjátadó ünnepségen Joó Kinga, az NOE elnökhelyettese laudációjában kiemelte, hogy a családok számára vonzó a Hegyvidék, a népességen belül a gyermekek aránya évről évre nő. Az önkormányzat három bölcsődéjében jelentős intézményfejlesztési program valósult meg, 123 új férőhelyet alakítottak ki, továbbá meghosszabbították a nyitva tartást, időszakos házi gyermekfelügyeletet hoztak létre és baba-mama klubfoglalkozásokat indítottak.
Joó Kinga szólt arról is, hogy az önkormányzat támogatásával szervezett napközis és szántódi táborok, valamint a határon túli kirándulások életre szóló élményt jelentenek a fiatal korosztálynak. A családok számára a „Mozdulj játszótér!” elnevezésű játszótéri programsorozat nyújt tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, emellett a MOM Kulturális Központ, a Virányosi Közösségi Ház, valamint a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria rendezvényei is rendszeresen színvonalas közösségi programokat kínálnak.

z.