Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyáron is folytatódik a csatornaépítés

Tizenhat kerületben összesen 240 kilométer szennyvízcsatorna épül a főváros eddig csatornázatlan részein a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében. Az uniós támogatással megvalósuló, 34 milliárdos környezetvédelmi fejlesztés a Hegyvidéket is érinti.
Már befejeződött az építkezés a Zsolna és a Trencséni utcában, míg júliusban tíz útszakaszon dolgozik a kivitelező Pulzus Plusz Kft. Lezárták a forgalom elől a Rácz Aladár közt a 10-es szám és a Rácz Aladár út között, a járda ugyanakkor a munkavégzés idején is szabadon használható. Időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani a Sion lépcsőnél, valamint a Hajnalka utcában, ahová a Hóvirág köz és a Hóvirág út közötti szakasz burkolatbontása idején a Hóvirág közön keresztül lehet eljutni, míg a gyalogosok az úton számukra kijelölt sávban közlekedhetnek.
A végéhez közeledik a munka a Hadik András utca 7. és 13/a között, ahol a burkolat helyreállítása során ideiglenesen előfordulhatnak forgalmi akadályok. A csatornaépítés miatt nem hajthatnak be az autók a Csipke út, a Mártonlak utca, a Szamóca utca, a Lejtő út és a Sárospatak út érintett szakaszaira.
Várhatóan július 21-ig részlegesen lezárja a kivitelező az Alsó Svábhegyi utat az 5. és 7. szám között, a Józsa Béla közi kereszteződéstől a Kútvölgyi út irányába. Ebben az időszakban a Kútvölgyi utat a Patkó utcán keresztül lehet megközelíteni. A munkálatok második üteme augusztus 5-ig tart, ekkor a Józsa Béla köz és a 11-es szám között teljes szélességben lezárják az Alsó Svábhegyi utat.
A 128-as buszt és a gépkocsikat a Városkúti út irányába az Alsó Svábhegyi út–Patkó utca–Patkó köz–Alsó Svábhegyi út felé terelik, a Széll Kálmán térre az Alsó Svábhegyi út–Patkó köz–Patkó utca–Kútvölgyi út–Alsó Svábhegyi út–Józsa Béla köz érintésével juthatnak el az autósok. A kétirányú forgalom zavartalansága érdekében a Patkó közben, a Patkó utca és az Alsó Svábhegyi út között az utca mindkét oldalán tilos a parkolás.

sm.

 Zöldszám: 06/80-205-412. Információs e-mail: info@bpcsatornazas.hu. A projekt honlapja: www.bpcsatornazas.hu.