Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez


Sokszinu_hegyvideki_taborok2

Sokszínű hegyvidéki nyári táborok

Mindent a gyerekekért! – ez a jelszó a Hegyvidéki Önkormányzathoz tartozó nyári gyermektáborokban, amelyek az idén is változatos programokkal teszik még izgalmasabbá a vakációt. Személyesen győződtünk meg arról, hogy a Mátyás király úti táborban és a MOM Sport „vizes” táboraiban valóban nincs idő unatkozni.

Az elmúlt négy hétben több mint négyszáz kerületi kisdiák választotta a Mátyás király úti tábort. „Valamennyi tervezett külső programot megtartottuk, a heves esőzések miatt egyedül a Jókai Klubban meghirdetett filmvetítésre nem jutottunk el. A legnagyobb sikert a Tropicarium és a csillebérci Piczinke Póniudvar aratta, itt lehetőség nyílt állatsimogatásra és lovaglásra is” – mondta az önkormányzat napközis táborát vezető Mester Ilona.
„Jó volt a lovakkal és a kutyákkal játszani, nekem a póniudvar tetszett idáig a legjobban – mesélte a Németvölgyi Általános Iskolába járó Mike Veronika, aki testvéreivel, Zsófival és Lucával két hetet tölt el itt. – Pingpongozni is nagyon szeretünk, pedig nem mindig nyerünk… Jó, hogy van medence, mindennap nagyon várjuk a fürdést!”Sokszinu_hegyvideki_taborok1„Szeptemberben már hetedikes leszek a Tamásiban. Veronikával, a testvéremmel folyton mi nyerjük a Ki mit tud?-ot” – büszkélkedett Páris Karolina, majd gyorsan hozzátette, nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen egész héten készültek a táncműsorukra.
„Focizni is szoktunk, meg homokvárat építeni” – vette át a szót az ötödikes Veronika, akiről kiderült, hogy nagyon szeret futni, kivétel nélkül az összes tábori versenyen elindul. „Azért a foci inkább a fiúk sportja, ha rajtunk múlna, egész nap játszanánk” – szögezte le a régi táborozónak számító Solymosi Balázs, a Zugligeti Általános Iskola hetedikese.
Ott jártunkkor az OTP Fáy András Alapítvány jóvoltából az O.K. Központ pénzügyi vetélkedőjében vettek részt a táborozók. A csapatokat kvíz, szólabirintus, célba dobás és különböző játékos fejtörők várták. A programot azért hozták létre, hogy közérthető módon, a gyerekek nyelvezetét használva bővítse az általános iskolás korosztály pénzügyi ismereteit.
Siklós Ádám szerint, aki harmadikos a Dianában, „sok olyan érdekesség hangzott el, amit már egy kisebb gyereknek is illik tudni”. Jó hír, hogy az alapítvány és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően a következő tanévtől még több hegyvidéki iskolás részt vehet az ismeretterjesztő előadásokon, valamint a tréningeken.Sokszinu_hegyvideki_taborok3Sport minden mennyiségben – így lehetne jellemezni a MOM Sport táborait, amelyek kifejezetten a vizes sportokra koncentrálnak. Ezért hozza ide a kislányát Takács Éva, aki elmondta, hogy a 6 éves Borbála tavasszal kezdett ismerkedni az úszással, a nyarat pedig arra szánják, hogy még jobban elmélyítse tudását.
„Naponta kétszer vannak órák, a szabad időt pedig sport és játék tölti ki. A nap végére alaposan elfáradnak a gyerekek, ami ebben a korban nem kis eredmény” – mondta nevetve a hegyvidéki anyuka.

MM.