Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tablak_tajekoztatnak_az_utfelujitasokrol

Táblák tájékoztatnak az útfelújításokról

Az utóbbi hetekben hat felújított útszakaszt vehettek birtokba az autósok. Aszfaltra cseréltette az önkormányzat a rossz állapotú terméskő burkolatot az Istenhegyi lejtőn, a fennmaradó részen a közműszolgáltató kivitelezője állítja helyre az úttestet az ősszel esedékes csatorna- és vízvezeték-fektetést követően. Visszaadták a forgalomnak a Zsolna és a Trencséni utca között felújított Zsibói utcát, valamint az Irhás árokban a játszótér és az óvoda közötti szakaszt. Ez utóbbi fejlesztésnek köszönhetően immár a Kakukkhegyi úttól az óvodáig sima aszfalton közlekedhetnek az autósok.
A gyalogjárót is beleértve teljes hosszában megújult a Mártonfa utca, valamint a Liptó és a Nagysalló utca között a Koszta József utca, ahol egy év alatt közel 500 méter útpálya és járda épült. Ugyancsak megújult a híd és a Csermely út között a Zugligeti út, ezen a szakaszon az úttest mellett a járda is új burkolatot kapott, valamint kicserélték a szegélyköveket.
Zajlik a járdaépítés a Zsolna utca páros oldalán, a Zsibói utcától a Zsolna utca 36.-ig. A fennmaradó szakaszt érinti az Istenhegyi lejtő csatorna- és vízvezeték-hálózatának átépítése, ezért ott jelenleg nem lenne értelme a felújításnak. Hamarosan megkezdődik az Evetke utca teljes újraszőnyegezése és a vízelvezető rendszer kiépítése, a Magas út burkolatának cseréje a Szélső utca és az S-kanyar között, valamint az Adonis utca burkolatfelújítása.
A munkálatok augusztus közepéig tartanak, erről, valamint a beruházás részleteiről és a szakaszhatárokról újonnan kihelyezett információs táblák tájékoztatják a lakosságot. Ezeken szerepelnek az építtető és a kivitelező adatai, a műszaki ellenőr és a kivitelező felelős építésvezetőjének neve, telefonszáma.
Már lezárták a forgalom elől a Németvölgyi út villamos felőli sávját a Bürök utca és a Farkasréti temető főbejárata között, az útalapot is érintő teljes felújítás augusztus elejéig tart. Ezt követően a munka – az autók kizárásával – a temetővel határos oldalon az iskolakezdésig folytatódik, addig ez az útszakasz autóval kizárólag a város felé járható. A beruházás részeként nem csupán az úttest átépítése történik meg, hanem öt víznyelő kialakításával a Bürök utcai csomópont csapadékvíz-elvezetését is véglegesen rendezik, továbbá megszüntetik az útpálya korábbi megsüllyedését okozó üregeket.
Rövidesen elkészül a Fészek lépcső átépítése, a korábbi, botlásveszélyes kockakő burkolatot térkőre és aszfaltra cserélik. A Mese lépcső helyén korszerű térkővel burkolt lépcső épül, a Diana utcában pedig megvalósul a parkot szegélyező, meglehetősen rossz állapotú, alacsony terméskő támfal és a kovácsoltvas kerítés korhű rekonstrukciója.

M.