Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vizes_csaladi_nap

Vizes családi nap

Vidám családi nappal búcsúzott a tavaszi szezontól a Hegyvidéken működő YBL Waterpolo Club, amely amellett, hogy az OB I-ben szerepel, a kerületi gyerekek bevonásával a hegyvidéki vízilabda-utánpótlást igyekszik megalapozni. A MOM Sportban megtartott rendezvényen ennek megfelelően a sportág népszerűsítése játszotta a főszerepet.
A medence partján gyermek–szülő vízlabda-mérkőzésnek tapsolhattak a nézők, akik megállapíthatták, hogy a lendületes tanítványok lassan utolérik a számos trükköt bemutató mestereket. Nagy sikert arattak a vizes ügyességi játékok is, amelyek győztesei teljesítményük elismeréseképpen YBL-ajándékokkal gazdagodtak.
Félóránként elsősegély-újraélesztő programon vehettek részt az érdeklődők, akik egyebek közt azt is megtanulhatták, mi a teendő, amikor valaki éppen a vízben lesz rosszul. A nap végén a program díszvendége, Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó, egykori szövetségi kapitány adta át a különböző korosztályos bajnokságokban vitézkedő ifi, serdülő- és gyerekcsapatok tagjainak járó elismeréseket.
A Budapest-bajnokságban az előkelő harmadik helyet megszerző ifjúsági játékosok is a családi napon vehették át jól megérdemelt érmeiket. Végezetül az elmaradhatatlan tombolán a szerencsések a többi között a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Magyarország–Horvátország csoportrangadójára szóló jegyeket nyertek.

(-os)