Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hopp_Parade_es_egesznapos_sportkavalkad

Hopp-Parádé és egész napos sportkavalkád

Ahogy azt a kerület lakói megszokhatták, a sport sem hiányozhat a Hegyvidéki Napok kínálatából. A Sirály sétányon június 13-án ismét megrendezik a Hopp-Parádét, amelyen igazi világsztár, a 2011-es világbajnok rúdugró, a kubai Lázaro Borges kísérli megdönteni az 560 centiméteres versenycsúcsot. Másnap, június 14-én válogatott sportprogramok várják az érdeklődőket a MOM Sportban.

Két évvel ezelőtt végleges otthonra talált a Hegyvidéken a Hopp-Parádé, amely a különböző atlétikai ugrószámokat a stadion feszes környezetéből „kiviszi” az utcára, és mindenki számára elérhetővé teszi. Az idei program június 13-án 10 órakor a kerületi óvodások atlétikai bemutatójával kezdődik, majd a serdülő lányok felavatják a profi távolugrópályát a Sirály sétányon.
Ezt követően már „fokozódik a helyzet”, hiszen a Magyar Atlétikai Szövetség szuperliga-sorozatának keretében a legjobb magyar női és férfi távolugrók lépnek színre. A Hopp-Parádé rúdugrással zárul, ami két szempontból is különleges. Egyrészt utcai rúdugróversenyt most rendeznek először a Hegyvidéken, ráadásul a sztárok – köztük a 2011-ben Daeguban világbajnoki címet szerző, kétszeres közép-amerikai bajnok, Lázaro Borges – szó szerint karnyújtásnyira lesznek a közönségtől, ami egészen különleges élményt ígér. A hegyvidéki nézők megszokott lelkes szurkolása a remények szerint az ugrókat is doppingolja majd, így könnyen elképzelhető, hogy megdől az ukrán Maxim Mazurik 560 centiméteres versenycsúcsa.
Amíg a Sirály sétányon az élsportolók adnak egymásnak randevút, másnap a MOM Sportban az utánpótláskorú versenyzők és az amatőrök játsszák a főszerepet. Mindenképpen érdemes ellátogatni a Csörsz utcai létesítménybe, ahol június 14-én sokszínű és izgalmasnak ígérkező versenyek, valamint ingyenes fitneszfoglalkozások várják az érdeklődőket. A Hegyvidék Kártya tulajdonosai 10 és 14 óra között ingyenesen használhatják a MOM Sport uszodáját.
A versenyek sora reggel az Uniqa Team Újbuda SE által szervezett duatlonbajnoksággal veszi kezdetét. Délelőtt 10 órakor szállnak a 33 méteres medencébe a Hegyvidék Kupa utánpótlás vízilabdatorna résztvevői, míg ugyanebben az időben a kültéri műfüves pályán az ifjú focistatehetségek csapnak össze.
Szintén 10-kor kezdődik és délután 3-ig tart a CrossFit verseny, amelyen várhatóan több mint száz diák indul majd, a jelentkezéseket az info@hungariancrosschallenge.hu címen fogadják. A program különlegessége, hogy CrossKid (általános iskola felső tagozat) és CrossTraining (középiskola) kategóriákban a hegyvidékit megelőzően csupán néhány versenyt szerveztek.
Az F&M Fitness And More jóvoltából szabadtéri csoportos órák keretében egyebek közt a cross traininget, a spinninget, a zumbát és a funkcionális köredzést próbálhatják ki az érdeklődők, a foglalkozások 10 órától mindenki számára elérhetők. Hegyvidéki lakcímkártya felmutatásával ingyenesen használható a fitneszterem – a más kerületekből érkezők ötven százalék kedvezményt kapnak –, míg a jégszaunák egységesen fél áron látogathatók. A pontos órarendet a www.fandm.hu honlapon lehet nyomon követni. Mindezek mellett 10 órától 3-ig, ötvenperces turnusokban, a Kulturális Szalonból ismert meridián torna kipróbálására is lehetőség nyílik az F&M Fitness And More termeiben.


Hopp-Parádé program

10.00 Kölyök Atlétikai Program bemutató verseny

13.00 Női távolugrás (MASZ Szuperliga sorozat állomása)

15.00 Férfi távolugrás (MASZ Szuperliga sorozat állomása)

17.00 Nemzetközi férfi rúdugrás

További információ: www.hopp-parade.hu