Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Horihorgas_mulattatok

Hórihorgas mulattatók

Síppal, dobbal, mesével, muzsikával csalogatják a látogatókat a Gesztenyés kertbe június 14-én 14.00 órától a Langaléta Garabonciások. A vásári komédiások legjobbjai legalább olyan magasságokba emelik majd a hangulatot, amilyen magasan ők maguk lesznek.

Ahol a négy gólyalábas Langaléta Garabonciás feltűnik, ott általában garantált a jó hangulat. Semmi másra nincs szükségük, mint napsütésre, egy kis játéktérre, lelkes közönségre és sok-sok gyerekre. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy a felnőtteket ne varázsolnák el a hatalmas léptű garabonciások mutatványai és vidám szófacsarásai.
Hogy mi a titkuk, arról sokat elárul Gulyás László vallomása. „Csodálatos szerencsém van, mert Isten a mai napig gyermekként hordoz a tenyerén. Ennek köszönhetem, hogy napról napra ragyogó szempárok fényéből táplálkozhatom” – mondja a főkomédiás, aki ezen a szombaton sem hagyja majd otthon a hangszerét.

Trombitával, dobbal adják meg az alaphangot az utcai komédia nemes hagyományának folytatói, és interaktív előadásukból nem maradhatnak el a vidám tréfák sem. Produkcióiknak mindig szerves részei a nézők, akik csodával határos módon egy csapásra hatása alá kerülnek a langalétáknak, így még unszolni sem kell őket, amikor a gólyalábasok segítséget kérnek tőlük.
Az országot vándormuzsikusokként járó kiskunfélegyházi mutatványosok népszerű résztvevői a vásári sokadalmaknak. Rögtönzésektől sem mentes műsorukban természetes egyszerűséggel élnek a helyzetkomikumok adta lehetőségekkel, így produkciójuk fesztelen szórakozást biztosít minden korosztálynak.