Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Atadtak_a_Hegyvidek_Kozbiztonsagaert_dijakat

Átadták a Hegyvidék Közbiztonságáért díjakat

Ünnepélyes keretek közt átadták a Hegyvidék Közbiztonságáért díjakat. Az elismerést a kerületi rendőrkapitányság kötelékébe tartozó Sivadó Zsolt rendőr főtörzsőrmester, valamint a hozzáértését és bátorságát számos hegyvidéki bevetésen bizonyító Mészáros Sándor tűzoltó törzsőrmester érdemelte ki.

Az elmúlt évben elfogadott önkormányzati rendelet értelmében a díj azoknak a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröknek, polgárőröknek, valamint a Hegyvidéki Közterület-felügyelet és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársainak adható, akik a közbiztonság és közrend fenntartása érdekében huzamosabb időn keresztül kiemelkedő munkát végeztek – mondta el a Hegyvidék Közbiztonságáért díj átadóünnepségén Váczi János. Az alpolgármester hozzátette, hogy a kitüntetést a XII. kerületi katasztrófák, balesetek elhárítása, valamint a mentések során kiemelkedően bátor helytállást tanúsító civilek is megkaphatják.
Ebben az évben az önkormányzati képviselő-testület úgy határozott, hogy a kerületi rendőrkapitányságon tíz éve dolgozó Sivadó Zsolt főtörzsőrmestert, valamint a 2007 óta tűzoltó Mészáros Zoltán törzsőrmestert részesíti az elismerésben. A Hegyvidék Közbiztonságáért díjat átadó Pokorni Zoltán polgármester hangsúlyozta: mindnyájan köszönettel tartozunk a két díjazottnak.
Sivadó Zsolt elmondta, hogy számos bevetésen részt vett az elmúlt tíz esztendőben, ezek közül számára azok a legemlékezetesebbek, amelyek során emberéleteket menthetett meg. Az FKI Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kötelékébe tartozó Mészáros Zoltán a szakma megbecsülésének fontosságát emelte ki, hiszen a díj szerinte valamennyi kerületi tűzoltónak szól.

(m.)