Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folytatodnak_a_csatornaepites_elokeszuletei

Folytatódnak a csatorna-építés előkészületei

Nagyszabású közműfejlesztést végeznek a XII. kerületben a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás beruházásában. Jelenleg tizenhét hegyvidéki utcában zajlik kutatóárkok kialakítása, a jelentősebb forgalomkorlátozással járó építési munkálatok várhatóan áprilisban kezdődnek.

Az Európai Unió támogatásával átfogó csatornahálózat-fejlesztésbe kezdett a fővárosi önkormányzat. A „Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése” program célja a lakosságszámra vetített 98, illetve a későbbiekben 99,1 százalékos csatornázottság megvalósítása.
A beruházás a Hegyvidéket is érinti, a XII. kerületben a következő hónapokban több helyen építenek átemelőket és az ezekhez csatlakozó gravitációs szennyvízcsatornákat, míg a gyűjtőpontokon bővítik a meglévő hálózat kapacitását. A KEOP pályázat elnyeréséhez szükséges önrész biztosításához a Hegyvidéki Önkormányzat is hozzájárult.
Első lépésben a közműfeltárásokat segítő kisebb kutatóárkokat létesít a Pulzus Plusz Kft. A munkálatok jelenleg a Hörcsög, a Sün, a Zsolna, a Szamóca, a Pinty, a Fodor, a Hajnalka, a Szamóca, a Galgóczy, a Hadik András, a Patkó és a Trencséni utca, a Felső Svábhegyi, a Csipke, a Sárospatak, a Rácz Aladár és a Remete út, a Rácz Aladár köz, valamint a Sion lépcső kijelölt szakaszain zajlanak.
Áprilisban kezdődhet a több kilométernyi új csatorna kiépítése, ami már jelentősebb forgalomkorlátozással jár. A részletekről a kivitelező legalább egy héttel a munkakezdés előtt írásban tájékoztatja az érintett utcában élőket, a beruházás menetéről lapunk is folyamatosan tájékoztatást ad.

M.