Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyujtogatas_az_Erzsebet-kilatonal

Gyújtogatás az Erzsébet-kilátónál

Vandál módon égő anyaggal rongálták meg ismeretlenek a János-hegyi Erzsébet-kilátó bejáratát. A károkról a helyszínen tájékozódott Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester, akik a helyreállítási munkában is részt vettek.

Elsőként Váczi János alpolgármester írta meg internetes blogjában, hogy február 25-én hajnalban Molotov-koktélt vagy valamilyen gyújtóbombát dobtak a János-hegyi Erzsébet-kilátó ajtajához. A vaczijanos.blog.hu oldalon a térfigyelő kamera felvétele is megtekinthető, ezen látszik, hogy az akció során meggyulladt az egyik elkövető kabátja. A tettesek (feltehetőleg két fiatal) motorral érkeztek a kilátóhoz.
A fából készült kapu szerencsére nem kapott lángra, azonban a bejárat erősen bekormozódott, valamint leolvadt az ajtón lévő műanyag tájékoztató tábla. A helyreállítás során újra kell festeni az ajtó farészeit és az acélpántokat, továbbá a bejárat környezetében le kell tisztítani a megfeketedett kőhomlokzatot. A javítási munkákban Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester is részt vett.
„Érthetetlen, ami történt” – mondta a polgármester, aki nem tartja valószínűnek, hogy a tettesek így akartak bejutni az épületbe, mert ott nincs olyan érték, ami miatt érdemes lenne betörni. Hozzátette: ezek után tervezik, hogy továbbfejlesztik a helyszíni térfigyelő kamerarendszert.

z.