Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vivosztarok_a_Hegyvideken

Vívósztárok a Hegyvidéken

Először, de remélhetőleg nem utoljára adott otthont a MOM Sport csarnok a Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi kard Grand Prix selejtezőinek, valamint a 64-es tábla küzdelmeinek. A legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyarországi vívónagydíjon – a név kötelez, hiszen Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf összesen tizenkilenc olimpiai aranyérmet nyert – a világranglista első tizenhat helyezettjéből tizenöt lépett pástra.
A hegyvidéki helyszín, úgy tűnik, szerencsét hozott a magyaroknak. A kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellett további három hazai kardozónak, Decsi Tamásnak, Gáll Csabának és Szatmári Andrásnak sikerült beverekednie magát a főtáblára.
Nem véletlen, hogy a versenyigazgatói teendőket ellátó László Dezső vérbeli vívóhelyszínnek nevezte a sportcsarnokot, ahol reményei szerint hamarosan újabb nemzetközi versenyeket rendezhetnek. Hasonlóképpen bizakodó a MOM Sportot vezető Buranits Ildikó, aki elmondta, jelenleg is azon dolgoznak, hogy az őszi, kiemelt viadalokat a Hegyvidéken rendezzék.
A nagydíj nyolcas döntőjére a vívók átköltöztek a WestEnd bevásárlóközpontba. Az egyetlen magyar érdekelt, Szilágyi Áron olimpiai bajnok végül bravúros vívással az ezüstérmet szerezte meg.

sm.