Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Arany_alma_Ezust_korte

Arany alma, Ezüst körte

Az időjárás tizenegyedik alkalommal volt kegyes a németvölgyisekhez. Dohány András iskolaigazgató visszaemlékezése szerint 2004 óta a jó időnek köszönhetően minden évben szabadtéri programokkal egészíthették ki az Ősz a hegyen elnevezésű hagyományos rendezvényüket.
Az udvaron ezúttal is műsort adtak az első osztályosok, majd Nagy Zoltán József néptáncoktató és Kovácsné Csomor Rita tanárnő vezetésével táncba hívták az iskola közösségét. Eközben a kertben zsákban futó és kötélhúzó versenyt rendeztek a gyerekeknek.
Az osztálytermekben a pedagógusok a memóriajátéktól és a képkirakótól kezdve a gyümölcsnyomdán és a ruhacsipesz-madarak készítésén át a hangszeres éneklésig jó néhány kézműves, zenei, ügyességi és logikai játékkal várták a diákokat. A program fénypontja az eredményhirdetés volt, amikor kiderült, melyik osztály milyen díjat kapott az őszi termésekből készített alkotásáért.
A pedagógusokból álló zsűri döntését nem könnyítette meg, hogy a napközis csoportok mindegyike ötletes, ízléses kompozíciókkal örvendeztette meg a közönséget. Ezért úgy határoztak, hogy a művek egyik részét, amelyeket a „gyönyörű” jelzővel illettek, az Arany alma-díjjal ismerik el, míg a többi, „nagyon szép” minősítésű alkotást Ezüst körte-díjjal jutalmazzák.
„Az Ősz a hegyen program kiváló alkalmat kínál arra, hogy a gyerekek, a szülők és a tanárok kötetlen formában találkozzanak, beszélgessenek, jól érezzék magukat együtt” – mondta el köszöntőjében az igazgató. Dohány András úgy fogalmazott: rendezvényük alapvető küldetése, hogy a pedagógusok és a családok jobban megismerjék egymást.

z.