Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Cseppnyi önbizalom

Megszüntetni az akaratlan vizeletvesztéssel kapcsolatos tabukat, egyúttal segítséget nyújtani azoknak, akik kisebb-nagyobb mértékben szembesülnek ezzel a kellemetlen állapottal – ez a célja az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által októberben immár negyedik alkalommal meghirdetett Cseppnyi Önbizalom Betegedukációs Programnak.
Százezrek küzdenek naponta az akaratlan vizeletvesztéssel (inkontinencia), ennek ellenére csak nagyon kevesen kérnek orvosi segítséget, egyszerűen azért, mert nem mernek nyíltan beszélni problémájukról. A Cseppnyi Önbizalom felvilágosító és prevenciós program részeként most lehetőség nyílik a konzultációra háziorvosokkal és asszisztenseikkel, akik tanácsadással, állapotfelméréssel várják az érintetteket. Érdemes panaszmentesen is ellátogatni a rendelőkbe, hiszen a rizikófaktorok és a tünetek ismerete segíti a megelőzést.
A kampány lényeges eleme a figyelemfelhívás, továbbá az, hogy „szóra bírja” az inkontinenciában szenvedőket. Tudni kell, hogy a vizelettartási zavarokat lehet kezelni, a panaszok enyhítésére számtalan megoldás létezik, mindez azonban semmit sem ér, ha az érintettek nem fordulnak szakemberhez. Ebben segítenek a kezdeményezéshez csatlakozó háziorvosok, köztük a Normafa út 4.-ben rendelő dr. Csalay László és Bódi Beáta (telefonszám: 395-1372).

-os

 

A programról további részletek a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon olvashatók.