Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folytatódó közműmunkák

A Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás (KEOP támogatási program keretében) az alábbi helyeken építtet csatornát jelenleg: a Hajnalka utcában (a Hóvirág köz és a Hajnalka utca 30. között), a Remete úton (az Árnyas út és a Remete út 16. között), a Galgóczy utcában (a 20-as szám és a Felső Svábhegyi út között), az Alkony út 7. és 9. között, a Gyöngyvirág úton (az Adonisz utca és a Gyöngyvirág út 7. között), a Városkúti köz 1. és 5/a között, a Kikelet utca 50. és 52. között, az Ada utcában (az 5/b és a Városkúti köz között), valamint az Istenhegyi lejtőn (a Zsolna utca 36. és az Istenhegyi lejtő 4. között). Az érintett útszakaszokon az útpályát teljesen lezárják az átmenő forgalom elől.
Folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia csillebérci kutatóintézetében működő, svájci központú Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) első szintű adatközpontja biztonságos energiaellátását szolgáló 10 kV-os kábel fektetése a Kosciuszko Tádé utca és az MTA Központi Fizikai Kutató Intézet között. A munkálatok az érintett járdaszakaszok felbontásával és a csatlakozó utcák átvágásával a Győri út–Csörsz utca–Apor Vilmos tér–Szendi árok–Németvölgyi út–Érdi út–Márton Áron tér–Törökbálinti út–Irhás árok–Adorján út–Nőszirom utca–Magas út–Konkoly-Thege Miklós út vonalon zajlanak. Az Adorján úton várhatóan teljesen lezárják az úttestet, míg a többi helyszínen időszakosan járdalezárásokra, útszűkületre és sebességkorlátozásokra, valamint a parkolóhelyek csökkenésére kell számítani.
Elektromoskábel-rekonstrukciót végez az Észak-Budai Zrt. október második felében a Hegyhát út 9. és 19. közötti járdaszakaszon, a Lidérc közben (a Törökbálinti út és a Lidérc utca közti páratlan oldalon), az Őzike út 31–33. előtti zöldterületen, a Felhő utca 10. és 20/a közötti járdán, továbbá a Városmajor utca 1/a-tól a Magyar jakobinusok terén keresztül a Maros utca 16.-ig. A UPC a Kék Golyó utca és a Tóth Lőrinc utca átvágásával kábelt fektet a járda alatt a Ráth György utca 10. és a Tóth Lőrinc utca 5. között, valamint a Győri út 18–20. és a Táltos utca 15/b közti közterületen.
Ugyancsak a Győri utat érinti, hogy a Bán utcánál vízvezeték-felújítás kezdődik. A burkolatbontások miatt az érintett utcákban korlátozzák a parkolást, valamint a gyalogosok forgalmát, míg az autós közlekedést útszűkületek lassíthatják.

-ály