Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Iskolai_rendvedelmi_nap

Iskolai rendvédelmi nap

Rendvédelmi napot szervezett a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium. A diákok felülhettek egy igazi rendőrmotorra, valamint tanulmányozhatták, milyen felszerelések találhatók a rendőrautókban és a tűzoltó szerkocsikban.
A Ludovika Akadémia fegyverbemutatójára a honvédség emberei a legmodernebb kézi lőfegyvereket hozták magukkal, sőt arra is lehetőség nyílt, hogy a gyerekek felpróbálják a különleges, kevlárból készült golyóálló mellényt, valamint sisakot. Az „aktivitás” állomáson és a katonai testnevelés során a hivatásos katonák alaposan megmozgatták a fiatalokat, akik a tűzoltóság látványos bemutatóján megnézhették, hogyan dolgoznak a mentő- és égésgyorsító anyagokat kereső kutyák.
Jutott idő az oktatásra is: a katasztrófavédelem munkatársai arról beszéltek, mi a teendő vegyi katasztrófa esetén, míg a kerületi rendőrök a számítógépes bűnözés leggyakoribb formáit ismertették, és jó tanácsokkal szolgáltak a biztonságos Facebook-használattal kapcsolatban. Gondoltak a legkisebbekre is – az alsósok csak a korosztályuknak megfelelő programokat látogathatták –, számukra külön KRESZ-akadálypályát állítottak össze, amin biciklivel, vagy akár kismotorral is végigmehettek.

sm.