Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez


Megalakult_az_onkoranyzati_kepviselo-testulet1

Megalakult az új önkormányzati képviselő-testület

Megalakult a Hegyvidéki Önkormányzat új képviselő-testülete, a képviselők, a polgármester, valamint az alpolgármesterek ünnepélyes keretek között letették esküjüket. Az alpolgármesteri feladatokkal Fonti Krisztinát, Kovács Lajost és dr. Váczi Jánost bízták meg, dr. Bernyák Adrienn képviselőt pedig egyházi ügyekért felelős tanácsnoknak nevezték ki az alakuló ülésen.

Ez alkalommal is rendben zajlott le kerületünkben az önkormányzati választás, amelynek eredményeképpen Pokorni Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje – a szavazók több mint 57 százalékának támogatásával – ismét felhatalmazást kapott polgármesteri munkájának folytatásához. A Hegyvidék tizenkét egyéni választókerületében kivétel nélkül a Fidesz–KDNP jelöltjei győztek, így – a választókerületek sorrendjében – dr. Harmos Andrea, dr. Bernyák Adrienn, dr. Péczely Attila, Sikota Krisztina, Menyhárt Éva, Mikó Gergely, Fonti Krisztina, Kovács Lajos, dr. Gidófalvy Dénes, dr. Felső Gábor, dr. Péchy László és dr. Váczi János szerzett mandátumot. Kompenzációs listáról öten jutottak be az önkormányzat testületébe: Hajdu Mária az LMP, Kerék-Bárczy Szabolcs a DK, dr. Komáromi Zoltán az Együtt–PM, Martinez Gábor a Jobbik, míg Tüttő Kata az MSZP listás jelöltjeként jutott mandátumhoz.Megalakult_az_onkoranyzati_kepviselo-testulet2A képviselő-testület október 20-án tartotta meg alakuló ülését, ez alkalomból került sor a polgármester és a képviselők ünnepélyes eskütételére. Esküt tettek a megválasztott alpolgármesterek is: az elmúlt ciklushoz hasonlóan ismét Fonti Krisztina, Kovács Lajos és dr. Váczi János segíti a polgármester munkáját, alpolgármesterként, főállásban. Egyházi ügyekért felelős tanácsnoknak nevezte ki a testület dr. Bernyák Adriennt, a képviselő feladata lesz ebben a tisztségében a Hegyvidéken működő egyházakkal, valamint vallási tevékenységet végző szervezetekkel való együttműködés, a kapcsolattartás szervezése.
Az önkormányzat állandó bizottságainak képviselő tagjait szintén megválasztották. Bizottsági elnöki tisztséggel dr. Harmos Andreát (egészségügyi és szociális bizottság), dr. Péczely Attilát (jogi és ügyrendi bizottság), Mikó Gergelyt (környezetvédelmi és közbiztonsági bizottság), Sikota Krisztinát (oktatási és kulturális bizottság), Kerék-Bárczy Szabolcsot (összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság), Hajdu Máriát (pénzügyi bizottság) és dr. Felső Gábort (tulajdonosi és városfejlesztési bizottság) bízták meg. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a polgármester és az alpolgármesterek illetményéről és költségtérítéséről, továbbá az önkormányzati képviselőknek, bizottsági elnököknek és tagoknak, valamint a tanácsnoknak járó tiszteletdíjakról és természetbeni juttatásokról is határozott a képviselő-testület.

z.