Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mustkeszito_ovodasok

Mustkészítő óvodások

Rendhagyó kiránduláson vettek részt a Németvölgyi úti Mackós Óvodába járó gyerekek, akik most először – de minden bizonnyal nem utoljára – látogattak el a budafoki Sós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola tangazdaságába. A hegyvidéki óvodásokat a negyven éve az intézményben dolgozó Iván bácsi fogadta, aki a pincétől a padlásig körbevezette őket, és elmagyarázta, sőt meg is mutatta nekik, hogyan lesz bor a szőlőből.
A kicsik bemásztak a hatalmas fémtartályokba, megkongatták a fahordókat, emellett megismerkedtek a mustkészítés rejtelmeivel. Természetesen biztonságos körülmények között, saját kezűleg dolgozták fel a szőlőfürtöket. A „végeredményt” aztán helyben megkóstolták az óvodások, akiknek az volt az egyöntetű véleménye, hogy a must bizony nagyon finom.
„»Zöld« óvodaként kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatos nevelésre, aminek része a növények megismertetése a gyerekekkel. Így találtunk rá a Sós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola tangazdaságára, ahol a szőlőről, valamint a szőlő feldolgozásáról tudtak meg érdekességeket a kicsik” – indokolta a látogatás okát Pósch Mária óvodavezető. Mint mondta, a kirándulás olyan jól sikerült, hogy a Mackós Óvoda és a tangazdaság a jövőben szeretné szorosabbra fűzni egymás közt a kapcsolatot.

M.