Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Oszi_viragositas_ujdonsagokkal

Őszi virágosítás újdonságokkal

A közterületek szépítése, barátságosabbá tétele hozzájárul ahhoz, hogy az emberek még jobban érezzék magukat szűkebb lakókörnyezetükben. Ezt segíti az önkormányzat őszi virágosítása is: a Hegyvidék kilenc pontján ültettek színpompás árvácskákat és különleges formájú díszkáposztákat.
Az utóbbi években a közterületi ágyások egy részét korábban elhanyagolt vagy kevesebb figyelmet kapó közterületeken hozták létre. Ilyen a többi között a Pethényi úti buszmegálló mögötti zöld terület, amely teljesen megváltozott a virágoknak köszönhetően. A már megszokott helyszínek mellett a Roskovics és Ráth György utca sarkára, az idén megszüntetett szelektív hulladékgyűjtő sziget helyén kialakított virágágyásba most először kerültek a zord időjárásnak ellenálló, fagyokat tűrő virágok.

Kovács Lajos alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat jóvoltából összesen több mint hatezer tő árvácska, valamint nagyméretű, fehér és lilás, hullámos vagy fodros levelű díszkáposzta ékesíti majd télen a közterületeket. Ez utóbbi a nyári ültetésekig megtartja az alakját és a színeit, míg az ősszel kihelyezett virágzó árvácskák baj nélkül átvészelik a telet, és márciusban ismét szirmot bontanak.
„A jövőben is arra törekszünk, hogy a megszűnő szelektív hulladékgyűjtő szigetek egy részének a helyén, a Denevér és Ágnes út, a Bán utca és Győri út, valamint a Roskovics és Ráth György utca sarkához hasonlóan, lehetőség szerint virágágyásokat hozzunk létre” – tette hozzá Kovács Lajos, kiemelve, hogy örömmel tapasztalják: évek óta nem fordulnak elő viráglopások, és minimálisra csökkent a rongálások száma is.

mm.