Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Pénzt ígértek – pénzt vittek

A kerületi rendőrkapitányság nyomozói a napokban elfogták O. Mátyást, aki a gyanú szerint társával trükkös módon lopott pénzt egy idős hölgytől. A férfiak – a vízművek munkatársainak kiadva magukat – a nyár elején jelentek meg a sértett Németvölgyi úti lakásán azzal az ürüggyel, hogy túlfizetés miatt több mint százezer forintot adnak vissza neki. Azt mondták, hogy a pénzt helyben kifizetik, azonban nincs náluk apró, ezért arra kérték a nőt, hogy váltsa fel az egyik nagyobb címletet.
A hölgy azonnal a szobában lévő szekrényhez sietett, hogy segítsen, de nála is csak nagy címletek voltak, amit közölt is a gyanúsítottakkal. O. Mátyás ekkor elterelte a néni figyelmét, társa pedig közben eltulajdonított több tízezer forintot. A két férfi ezután pénzváltásra hivatkozva sietősen távozott. A sértett csak később vette észre, hogy eltűnt a félretett pénze, amit utána be is jelentett a rendőrségen.
O. Mátyást a hegyvidéki nyomozók október 8-án a XIII. kerületi Lehel téren fogták el, gyanúsítottként kihallgatták, majd – őrizetbe vétele mellett – kezdeményezték előzetes letartóztatását. Társát hasonló bűncselekmény elkövetése miatt a Heves megyei rendőrök kapták el, s a Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást O. Mátyás 59 éves budapesti lakos és társa ellen.

d.