Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Viranyosi_duatlonsikerek

Virányosi duatlonsikerek

A Virányos Általános Iskola szeptemberi sportprogramjában évek óta állandó helye van a budai Görzenálban rendezett Budapest Duatlon Diákolimpiának. Az idén hat virányosi csapat állt rajthoz, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel: mindegyik dobogós helyezést ért el.

Nem véletlenül kedvelik a Budapest Duatlon Diákolimpiát a Virányos Általános Iskola tanulói, hiszen olyan viadalról van szó, amelyben a gyerekek két népszerű sportágban versenyeznek: először futnak, majd kerékpárra ülnek, a verseny végén pedig ismét lefutnak egy rövid távot. Egy ötödikes így 1 kilométer futás után 4 kilométert pedálozik, végül 500 méteres futással fejezi be a komoly erőpróbát. A program tavasszal úszással egészül ki.
A diákokat felkészítő Sóti István testnevelő elmondta, hogy az idei bajnokságban rendkívül népes csapattal indultak, sokan életükben először duatlonoztak. Éppen ezért a mezőnyt két részre osztották: az egyikben az igazolt versenyzők, a másikban a teljesen amatőrök álltak rajthoz. A virányosiak az elsőtől a hatodik osztályig csapatot is állítottak – erre akkor volt lehetőség, ha korcsoportonként egy iskolából három azonos nemű és korú gyerek nevezett –, és mindegyik számban dobogós helyezést értek el.
Sóti István felesége, Fűri Ilona triatlonedző számos utánpótlás Európa-bajnokságon, világbajnokságon érmet szerző versenyzőt nevelt már fel. Régóta segíti a Virányos Általános Iskola diákjait edzéslehetőséggel, tanácsokkal, versenykerékpár-kölcsönzéssel, most éppen új, fiatal csapatot toboroz. Aki szeretne csatlakozni hozzájuk, jelentkezhet a Villám SC-nél az f-ilona@hotmail.com e-mail címen vagy a 06/70-635-2357-es telefonszámon.

em.