Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megújult erdei játszótér a Libegőnél

Teljesen átalakult a Libegő felső végállomása mellett található erdei játszótér, amely a környezetbe illeszkedő új játékokkal, valamint fából készült növény- és állatfigurákkal egészült ki a rekonstrukció során. Az átépítés tervezési folyamatába az önkormányzat civilszervezeteket is bevont, amelyek hasznos javaslatokkal segítették a tervezők munkáját.

Tovább bővült a térfigyelő rendszer

Tíz hegyvidéki helyszínen összesen tizenegy új térfigyelő kamerát helyezett el az önkormányzat. A közbiztonság további javítása érdekében megvalósított jelentős fejlesztés részleteit Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester ismertette a Királyhágó téren, ahol egy fix és egy mozgatható készüléket is üzembe helyeztek.

Köszönet az előttünk járó generációknak

Több mint hatszázan vettek részt az önkormányzat és a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ idősek világnapja alkalmából rendezett programján. A 101. életévét az idén betöltő dr. Bartha Istvánt a kerületi vezetői külön köszöntötték az ünnepségen.

Pánikgomb a hegyvidékiek biztonságáért

Pánikgomb elnevezéssel új okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki az önkormányzat a Hegyvidéken élők biztonsága érdekében. Ha valaki közterületen jut bajba a kerület bármely részén, az egyszerűen használható programmal a nap 24 órájában segélykérést adhat le a Hegyvidéki Rendészetnek.

Önkormányzati segítség a János kórháznak

Félmillió forint támogatással segíti a Hegyvidéki Önkormányzat a Szent János Kórház három osztályának működését. A koraszülött részlegen korszerű életjelmonitort helyeztek üzembe, a szemészeten hangbehívó rendszer kialakítása kezdődött el, a gasztroenterológián pedig speciális, diagnosztikai célú tablettát vásároltak a hozzájárulás összegéből.

Nemes célra gyűltek az ötforintok

Dobfelszerelést kaptak a Fekete István iskola diákjai a Hegyvidék Kártya jótékonysági akciójának eredményeképpen, amit Pokorni Zoltán polgármester és Kovács Lajos alpolgármester adott át nekik. A tanulók zenei fejlesztéséhez szükséges hangszert az új Multipont gyűjtőkártyához kapcsolódó „Többet tehet, mint gondolná” programban összegyűlt támogatásból vásárolták.

Művészet határok nélkül

Több tízezer látogató, húsz nemzet, ötszáz művész, több ezer műtárgy – négy évvel ezelőtt a Hegyvidéken mutatkozott be az Art Market Budapest (AMB), amit ma már Európa egyik legjelentősebb művészeti vásáraként tartanak számon. A nagyszabású rendezvény ezúttal október 9–12-ig a Millenáris Parkban várja a kortárs művészetek kedvelőit. Sikerekről, célokról és tervekről beszélgettünk az AMB alapító-igazgatójával, Ledényi Attilával.

A legszebb születésnapi ajándék

Bohóc vagy színésznő szeretett volna lenni. Sokféle sportot kipróbált, de mint mondja, „sehová nem kellett”. Aztán jött a tájfutás. Az első versenyen csapatával a harmadik lett – más kérdés, hogy összesen három induló volt. Mégis beleszeretett a sportágba, és egy világot sikerült lefutnia. Aztán minden szertefoszlott… A nemrég szabadidősport kategóriában a MOB Fair Play-díjával kitüntetett Monspart Saroltával beszélgettünk életről, halálról és arról, hogy mindig küzdeni kell. Önmagunkért, másokért, mindenkiért.

Komposztálók a környezetvédelemért

Hét éve hirdetett először komposztálókeret-osztási akciót az önkormányzat. Az idén százötven környezetvédő eszközt igényeltek a hegyvidéki kerttulajdonosok.

Vadaspark kicsiknek és nagyobbaknak

Szinte nincs olyan nap, amelyik ne tartogatna újabb izgalmakat és élményeket a Budakeszi Vadasparkba látogatók számára. Legutóbb az állatok világnapja és az Erdők Hete elnevezésű rendezvénysorozat vonzott sokakat az idilli környezetbe, és ezzel még nincs vége az őszi programoknak.

Világsztár edzette a leendő harcművészeket

Tavaly a háromszoros K1-világbajnok, Peter Aerts volt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia vendége, ezúttal pedig egy újabb holland világsztár, Semmy Schilt járt a Csaba utcai edzőteremben. A négyszeres K1-világbajnok pörgős tréninggel lepte meg a gyerekeket. Az edzésbe Kunkli Tivadar thaiboksz-világbajnok is bekapcsolódott.

Virányosi duatlonsikerek

A Virányos Általános Iskola szeptemberi sportprogramjában évek óta állandó helye van a budai Görzenálban rendezett Budapest Duatlon Diákolimpiának. Az idén hat virányosi csapat állt rajthoz, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel: mindegyik dobogós helyezést ért el.