Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Aktiv_hegyvidek

Aktív Hegyvidék: sportolási lehetőség minden korosztály számára

Tizenegyedik évadához érkezett az Aktív Hegyvidék (korábban Sportos, edzett Hegyvidék) program, amely ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a kerületben élők számára. Az önkormányzati kezdeményezés sikere töretlen, hetente több százan jelennek meg a különböző foglalkozásokon.

Felmérések szerint a XII. kerületben élők általános egészségi állapota az egyik a legjobb az országban. Ebben a zöld környezet, az erdők közelsége és a jó levegő mellett komoly szerepe van az évek óta nagy sikernek örvendő önkormányzati egészségmegőrző programoknak is.
Ilyen az immár évtizedes múltra visszatekintő Aktív Hegyvidék – korábban Sportos, edzett Hegyvidék – program, amely kortól és nemtől függetlenül számtalan ingyenes sportolási lehetőséget kínál. Az előző esztendők tapasztalatai alapján hetente 300-500 kerületi lakost mozgatnak meg a szakemberek a különböző helyszíneken.
Mivel az edzéseket az igényekhez igazítják, a fiataloktól az idősebbekig, felkészültségtől függetlenül, mindenki megtalálhatja a neki tetsző aktív és frissítő elfoglaltságot. Különösen népszerű a Testnevelési Egyetem uszodájában vasárnap 8.00 és 12.30 között igénybe vehető úszás. A kérdőíves felmérés alapján az Aktív Hegyvidék programok képzeletbeli rangsorában az elsők között szerepel az aerobik – erősítő-tónusfokozó, állóképesség-fejlesztő és zsírégető órák közül lehet választani –, valamint a kímélő torna, amelyen elsősorban az idősebb korosztály képviselteti magát, de a fiatalabbak is szívesen látogatják a foglalkozásokat.
A Fogarasi Síiskola sí- és teniszoktatással, valamint nordic walking- (ez a mozgásforma a Városmajorban is elérhető) és futóprogramokkal várja az érdeklődőket, míg a Mozgás Egyetemen Katus Tamás vezetésével tartanak sportfoglalkozásokat a Testnevelési Egyetem torna–rg–tánc–aerobik tanszékének oktatói, valamint a TFSE edzői, versenyzői. A Hegyvidék SE Természetjáró Szakosztályának tagjai pedig változatos túrákat szerveznek szép hazai tájakra.

A programok – a többnapos túrák kivételével – a hegyvidékiek számára ingyenesek.

em.