Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Több száz induló és új versenyszám a diákolimpián

Tizenhárom bajnokság, illetve sportág szerepel a szeptemberben kezdődő diákolimpia programjában. A Hegyvidéki Szabadidősport Kft. szervezésében a XII. kerületi iskolák tanulói az idei tanévben először túraversenyen is részt vehetnek.

Eredményes a vízilabda-utánpótlás

Egyik szeme sír, a másik nevet Köllő Attilának, aki a Hegyvidék–YBL WPC felnőtt vízilabdacsapatának edzője és az egyesület utánpótlásának szakmai vezetője. Az előző bajnoki szezonban ugyanis a férfiaknak nem sikerült megkapaszkodni a legjobbak között, az ifik viszont a harmadik helyen végeztek, ami az egyesület eddigi legjobb utánpótlás-eredménye.

Aktív Hegyvidék: sportolási lehetőség minden korosztály számára

Tizenegyedik évadához érkezett az Aktív Hegyvidék (korábban Sportos, edzett Hegyvidék) program, amely ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a kerületben élők számára. Az önkormányzati kezdeményezés sikere töretlen, hetente több százan jelennek meg a különböző foglalkozásokon.

Új programok a hegyvidéki óvodákban

Évnyitó konferenciát szervezett a Hegyvidéki Önkormányzat a kerületi fenntartású, valamint az önkormányzattal szerződésben álló óvodák vezetőinek. A megbeszélésen a 2014–15-ös nevelési év feladatairól, a köznevelési törvény újdonságairól, a várható közös programokról – ilyen az idén először meghirdetett hegyvidéki mentorprogram –, valamint a szülők körében elvégzett elégedettségi felmérésről is szó esett.

Már igényelhetők az önkormányzattól az iskoláztatási támogatások

A korábbi évekhez hasonlóan az idei tanévben is többféle egyszeri, illetve havi rendszerességgel nyújtott támogatással segíti a kerületben élő szociálisan rászoruló gyerekek iskoláztatását a Hegyvidéki Önkormányzat. A beiskolázási segélyt, valamint a szociális ösztöndíjat saját forrásai terhére folyósítja.

Megkezdődött a tanév, folytatódik a gyümölcsprogram

Tavaly szeptemberhez képest 207 tanulóval több, összesen 2882 gyermek, köztük 440 elsős kezdte meg a tanévet az állami fenntartású hegyvidéki általános iskolákban. A kisdiákok elhelyezését jelentősen megkönnyítette, hogy az önkormányzat három új osztálytermet alakított ki a Tamási Áron iskola Dobsina utcai tagintézményében, míg nyolc osztályteremben a KLIK közreműködésével a teljes berendezést kicserélték.

Rendben lezajlottak a nyári útépítések

Újabb járdák, lépcsők és útszakaszok rekonstrukciója fejeződött be a XII. kerületben. A többi között megújult a Mese és a Fészek lépcső, míg a BKK – az önkormányzat kérésére – a gyalogosközlekedés biztonságának javítása érdekében új zebrát jelölt ki a Költő utcában.

Többet tehet, mint gondolná

Szeptember 15-ig lehet szavazni a www.hegyvidekkartya.hu oldalon arról, hogy az új Hegyvidék Kártyák használatával gyűjthető összeg milyen jótékony célt szolgáljon. A kerületi gyermekfogászat, a sérült fiatalokkal foglalkozó Fekete István iskola, valamint az autista és Asperger-szindrómás gyermekeket fejlesztő „Egy Másik Út” elnevezésű terápiás központ támogatása egyaránt szerepel a választható célok között.

A befogadás napjára emlékeztek

Huszonöt éve történelmi események színhelye volt a Zugligeti Szent Család Plébániatemplom kertje. Az alig fél évvel korábban alapított Magyar Máltai Szeretetszolgálat augusztus 14-én, a befogadás napján ott létesítette az első tábort a keletnémet menekültek számára.

Egyedi tervezésű játszótér különleges játékokkal

Minden igényt kielégítő, érdekes kialakítású, többgenerációs játszótérrel gazdagodott a Hegyvidék. A teljesen átépített Margaréta játszótéren, amelyet Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adott át, egyedi játszóeszközök, valamint sportpályák várják a gyerekeket.

Kibővített parkolási kedvezmény a szülőknek

A hegyvidéki szülők számára kedvező módon változott a kerület parkolási rendelete: a képviselő-testület augusztus végi ülésén döntött arról, hogy ezentúl napközben bármikor igénybe vehető a húszperces ingyenes parkolásra jogosító gyermekszállítási várakozási hozzájárulás. Szintén jó hír a családoknak, hogy az önkormányzat át kívánja venni a Művész úti bölcsőde és óvoda működtetését, így tovább bővülhet a kerületi gyerekek számára fenntartott férőhelyek száma.