Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tobbet_tehet_mint_gondolna

Többet tehet, mint gondolná

Szeptember 15-ig lehet szavazni a www.hegyvidekkartya.hu oldalon arról, hogy az új Hegyvidék Kártyák használatával gyűjthető összeg milyen jótékony célt szolgáljon. A kerületi gyermekfogászat, a sérült fiatalokkal foglalkozó Fekete István iskola, valamint az autista és Asperger-szindrómás gyermekeket fejlesztő „Egy Másik Út” elnevezésű terápiás központ támogatása egyaránt szerepel a választható célok között.

Rendkívül népszerűek a Hegyvidéki Önkormányzat által kibocsátott új Hegyvidék Kártyák. Az ingyenes, ráadásul korlátlan ideig érvényes, számtalan kedvezményre jogosító kártyát május óta több mint ötezren igényelték online a www.hegyvidekkartya.hu oldalon, valamint személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán, továbbá a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásain.
A mintegy kétszáz hegyvidéki kereskedő, szolgáltató által nyújtott kedvezmények az eddig megszokott módon vehetők igénybe, ugyanakkor az öt éve működő program egyik fő újításaként a Hegyvidék Kártyák mostantól – regisztráció esetén – Multipont-kedvezménykártyaként is használhatók. A Multipont-partnereknél (MOL, OTP, CBA, Baumax, Extreme Digital stb.) a vásárlások során kedvezménypontokat lehet gyűjteni. A pontok az említett országos üzlethálózatok mellett különféle szolgáltatók (például a Cinema City, jegy.hu, ExperiDance, Ludwig Múzeum, Katona József Színház, Gilda Max) által kínált, szabadidős programokra szóló jegyek, belépők vásárlása során is beválthatók. Minden egyes pont 1 forintot ér.
A Hegyvidék Kártyák regisztrációval történő használatával lehetőség nyílik egy hegyvidéki intézmény, közösségi program vagy esemény támogatására is. Aki május 15. és szeptember 15. között a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásainál tankol, az üzemanyag árából literenként 5 forintot írhat jóvá jótékonysági célra. Arról, hogy pontosan mi legyen ez, a www.hegyvidekkartya.hu oldalon, a Szavazás menüpont alatt augusztus 15-től szeptember 15-ig dönthetnek a hegyvidéki polgárok.
Három nemes célt lehet támogatni a szavazatokkal: vagy a kerületi gyermek- és ifjúsági fogászat eszközparkja bővülhet korszerű fogászati sterilizátorral és újabb kézi eszközökkel, vagy a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola vásárolhat ritmushangszereket a sérült gyerekek zenei neveléséhez, vagy pedig az autista és Asperger-szindrómás gyermekekkel foglalkozó „Egy Másik Út” Tanácsadó és Terápiás Központ szerezhet be szociális és kommunikációs készségfejlesztő eszközöket. Az adományokat szeptember második felében adják át a hegyvidékiek által kiválasztott intézménynek.

z.