Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fény a virágágyakban

Minden évben valamilyen fontos eseményt, kulturális programot vagy a nemzetközi tudományos életben kiemelt figyelmet érdemlő eredményt jelenítenek meg a budapesti egynyári virágágyak: jövőre (a fény nemzetközi évéhez kapcsolódva) a fény mindennapi életünkre gyakorolt hatásait, fontosságát, valamint a fényt mint éltető erőt.
A tervek elkészítésére a szokásoknak megfelelően különböző kategóriákban, gyerekeknek (6–12 éves, 13–17 éves korosztályoknak) és felnőtteknek hirdetett pályázatot a FŐKERT Nonprofit Zrt. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy megtervezzék a felhívásban szereplő fővárosi virágágyakat. Érdemes a www.fokert.hu honlapról letöltött és kinyomtatott alaprajzon dolgozni, ceruzával, festékkel, temperával, ragasztással, számítógéppel vagy bármilyen más technikával. A számítógépnél az egyetlen feltétel, hogy a munkákat minimum 200 dpi felbontásban és .jpg formátumban kell elkészíteni.
A beérkező tervek közül a szakértő zsűri kategóriánként kiválasztja az öt legjobbat, míg a végső győztesekről a FŐKERT Facebook-oldalán indított szavazás eredménye dönt. A helyezettek a novemberi eredményhirdetésen oklevelet és értékes jutalmakat kapnak, a legjobbnak ítélt pályázatokat a tavaszi ültetésekkor valósítják meg.
A pályázat beküldési határideje: október 3. További információk a FŐKERT Facebook-oldalán, valamint a www.fokert.hu honlapon olvashatók.

m.